Zakon Heidi in Seala je veljal za enega trdnejših v Hollywoodu. Foto: EPA
Zakon Heidi in Seala je veljal za enega trdnejših v Hollywoodu. Foto: EPA

"Čeprav sva uživala sedem zelo ljubečih, zvestih in srečnih let zakona, pa sva se po veliko izpraševanja vesti odločila, da se razideva," sta v skupni izjavi za revijo People sporočila 38-letni nemški supermodel in 10 let starejši britanski pevec.

"Skozi celo najino zvezo sva imela najgloblje spoštovanje eden do drugega in se še vedno močno ljubiva, a sva se oddaljila. To je prijateljski proces, najina prva skrb pa ostaja zaščita najinih otrok, še posebej v tem času prehoda. Zahvaljujeva se najinima družinama, prijateljem in oboževalcem za njihove prijazne besede in podporo. In zavoljo najinih otrok vas prosiva, da spoštujete najino zasebnost."

Sanjska zaroka
Zgodba Heidi in Seala se je začela pravljično: decembra 2004, po letu dni dvorjenja, je pevec "angelčka" Victoria's Secret zaprosil za roko z rumenim 10-karatnim diamantnim prstanom v posebej za to zgrajenem igluju na vrhu 4.200 metrov visokega ledenika v Whistlerju v Kanadi. Klumova je romantično gesto opisala kot "neponovljiv dogodek".
Večno zvestobo si je par obljubil maja 2005 na toplejši lokaciji, na plaži v Costa Careyesu v Mehiki.
V zakonu so se zvezdnikoma rodili trije otroci: Henry (6), Johan (5) in Lou (2), Heidi pa je imela že od prej danes sedemletno hčerko Leni, ki se ji je rodila v zvezi z nekdanjim prvim možem Renaultove ekipe F1 Flaviem Briatorejem.