Dejal je, da se s Hodges ne bi poročil, če bi vedel za domnevno goljufijo. Foto: AP
Dejal je, da se s Hodges ne bi poročil, če bi vedel za domnevno goljufijo. Foto: AP

Pred tremi meseci je ameriški glasbenik Billy Ray Cyrus vložil zahtevo za ločitev. Za razpad sedemmesečnega zakona s Firerose, katere uradno ime je Johanna Rose Hodges, naj bi bile nepremostljive razlike in "neprimerno zakonsko vedenje".

62-letnik naj bi po besedah njegovih odvetnikov Rosa Palerma in Jasona Talleyja končno le dosegel poravnavo, tako pa naj bi mu "odleglo, ker je pustil to nočno moro za seboj". Uraden konec zakona pa je potrdil tudi sodnik v Tennesseeju. "Žalostno je, da se je tako izšlo," je povedal Cyrus in dodal, da je ljubezen zagotovo slepa.

Cyrusovi odvetniki so v svoji izjavi trdili, da je 36-letna avstralska glasbenica pred mediacijo zakonito spremenila svoj priimek v Cyrus, kar po njunem mnenju "potrjuje njegovo trditev, da se je z njim poročila samo zato, da je pridobila njegov priimek". Po besedah neimenovanega vira ni oseba, s katero je mislil, da se je poročil, menil naj bi, da je v zakonsko življenje z njim šla samo zato, ker je pričakovala, da bo zanjo finančno skrbel.

V času majske vloge je Cyrus sicer zahteval razveljavitev zakona zaradi goljufije njegove srčne izbranke – dejal je, da se s Hodges ne bi poročil, če bi vedel za domnevno goljufijo. V vlogi ni bilo nobenih dodatnih podrobnosti o domnevnem neprimernem ravnanju ali goljufiji, vendar je navedeno, da bi moral vsak imeti možnost, da svojo lastnino ločeno obdrži.

Skupaj posnela več pesmi

Iz sodnih dokumentov je razvidno, da nobeden ne bo plačeval preživnine, velik del delitve premoženja pa temelji na lastništvu, preden sta se poročila. Po poroki oktobra 2023 sta glasbenika živela v Tennesseeju in skupaj izdala več pesmi. Glede na dokumente bo Cyrus Hodges predal lastništvo, avtorske pravice ter licenčnine za glasbo in intelektualno lastnino, ki sta jo ustvarila skupaj pred in med poroko, poroča AP.

Cyrus je bil v preteklosti že dvakrat poročen. Po skoraj treh desetletjih sta se leta 2022 ločila s Tish Cyrus, s katero ima pet otrok, vključno z zvezdnico Miley Cyrus. Ločitev naj bi povzročila razkol v družini. Predtem je bil sicer med letoma 1986 in 1992 poročen s Cindy Smith.