Foto:
Foto:
Za najboljšo žensko izvajalko je nominirana tudi Avril Lavigne.

To so kategorije za najboljšega pop/rock izvajalca in najboljši album ter za najboljšega r & b/soul izvajalca in najboljši album.

Sledijo mu OutKast in raper Kanye West s tremi nominacijami. Med nominiranci za najboljšega moškega pop/rock izvajalca so poleg Usherja še Josh Groban, Lenny Kravitz in Michael McDonald.

Za najboljšo žensko izvajalko v isti kategoriji pa so nominirane Sheryl Crow, Avril Lavigne in Jessica Simpson. Nominiranci v kategoriji r & b in soul so R. Kelly, Prince, Ruben Studdard, Usher, Beyonce, Janet Jackson in Alicia Keys.

Usher in Kanye bosta na podelitvi tudi nastopila, zapela bosta še veteran Rod Steward in soul pevka Alicia Keys. Nagrade bodo med drugim podeljevali Janet Jackson, Nelly, Sheryl Crow in igralec William Shatner.

Na letošnji podelitvi ameriških glasbenih nagrad, ki bo 14. novembra, bodo prikazali izgubljene posnetke legendarnih Beatlov. Posnetki so iz leta 1964 iz nekega britanskega šova, gre pa za izvedbo dveh njihovih uspešnic She Loves You in I Want To Hold Your Hand.

Podelitev ameriških glasbenih nagrad je sicer drugi največji glasbeni dogodek, takoj za podelitvijo grammyjev. Nagrade podeljujejo za vse glasbene zvrsti, od popa do countryja. Prve nagrade v obliki kristalnih piramid so podelili že leta 1973. Prvo je dobila pevka Roberta Flack, rekorder pa ostaja KennyRogers, ki jih je prejel kar 17.