Nicole Smithova je postala znana v 90. letih kot Playbojevo dekle. Foto: Reuters
Nicole Smithova je postala znana v 90. letih kot Playbojevo dekle. Foto: Reuters

Smrt prsate blondinke, ki je bila zadnja leta zaradi škandalov pogosto na prvih straneh rumenih časopisov, je potrdil tudi njen zagovornik.

"Lahko potrdim, da je Anna Nicole Smith pokojna. To je šok tako zame, kot za njeno družino. Ne vem nič drugega," je dejal zagovornik pokojne zvezdnice Ronald Rale. Njen mož in odvetnik Howard K. Stern molči in žaluje.

Zvezdnico so našli nezavestno v njeni hotelski sobi in jo oživljali, je dejal direktor hotela Seminole Hard Rock Hotel and Casino in Hollywood na Floridi, kjer je bila nastanjena nekdanja manekenka.

Umrla le pet mesecev po smrti sina
Annina negovalka je hotelske delavce poklicala ob 1.38 po lokalnem času. Varnostniki so takoj prispeli na kraj dogodka. Reševalci so v hotel prispeli le nekaj minut zatem, v bolnišnico Memorial Regional Hospital in Hollywood so jo pripeljali ob 2.10.

Nenadna smrt Smithove je sledila le pet mesecev po smrti njenega 20-letnega sina Daniela Smitha, ki je umrl na Bahamih le tri dni zatem, ko je Anna povila hčerko Dannilynn. Smithovi so sodniki naložili, da mora opraviti teste, s katerimi bi ugotovili katerem očetu pripada hči. Testiranje DNK je zahteval nekdanji fant ameriške zvezdnice Larry Birkhead, ki trdi, da je oče otroka.