Nekdanja stavba zveznega sodišča je služila kot razkošno prizorišče za veliko otvoritveno zabavo filmskega festivala Tribeca. Foto: EPA
Nekdanja stavba zveznega sodišča je služila kot razkošno prizorišče za veliko otvoritveno zabavo filmskega festivala Tribeca. Foto: EPA

Nič drugače ni bilo niti v torek, ko je Vanity Fair pripravil veliko zabavo na predvečer odprtja newyorškega filmskega festivala Tribeca. Za prizorišče so izbrali nekdanjo stavbo ameriškega zveznega sodišča, ki se je kopala v razkošni razsvetljavi, drug za drugim pa so prihajali zvezdniki z vseh poklicnih področij.

Igralci Robert de Niro, Debra Messing, Harvey Keitel, režiser Spike Lee, glasbenika Bono in Kayne West, kontroverzni pisatelj Salman Rushdie, nekdanji urednik Washington Posta Ben Bradlee, hčerka multimilijonarja Donalda Trumpa Ivanka, fotograf slavnih Patrick McMullen in še mnogi drugi. Za novinarje so spregovorili o festivalu Tribeca, ki so ga ustanovili leta 2002 z namenom, da bo po napadih 11. septembra na WTC spodbudil newyorške umetnike ter tamkajšnje kulturno in družabno dogajanje.

Ni pa šlo niti brez drugih tem, tudi tokrat je bila najbolj vroča Susan Boyle - senzacija z britanskega glasbenega resničnostnega šova -, ki očitno še vedno buri duhove. "Ob ogledu njenega nastopa sem zajokala," je priznala igralka Debra Messing, ki jo pri nas poznamo predvsem po vlogi v seriji Will in Grace. "Mislim, da je ženska resnični talent. Morala bi priti iz tiste svoje vasice in biti na odru. Pravzaprav bi morala biti povsod, kjer si želi biti," je dodala.

T. H.