Po svetu žalujejo. Foto: EPA
Po svetu žalujejo. Foto: EPA

Medtem ko po vsem svetu še vedno žalujejo za Liamom Paynom, ki so ga v Buenos Airesu našli mrtvega, potem ko je padel z balkona v tretjem nadstropju, argentinsko javno tožilstvo primer še naprej preiskuje – kar naj ne bi bilo neobičajno, ko je smrt nenadna ali nepričakovana. Možnost, da je bil v glasbenikovo smrt vpleten še kdo, je izključena. Obdukcija je pokazala, da so bile poškodbe, ki so povzročile njegovo smrt, skladne s padcem iz tretjega nadstropja.

Sorodna novica Umrl je Liam Payne iz skupine One Direction

V javnost so prišle tudi ugotovitve začetnega toksikološkega poročila. To je po besedah argentinskega uradnika, ki je sicer ostal neimenovan, saj nima pooblastil za informiranje medijev, pokazalo, da naj bi v telesu nekdanjega člana zasedbe One Direction našli različna mamila, tudi vrsto kokaina in pomirjevala. Po poročanju TMZ-ja naj bi po informacijah anonimnih virov našli tudi koktajl mamil, ki se imenuje "rožnati kokain" in vsebuje metamfetamin, ketamin in MDMA. Natančna količina mamil, ki je krožila v njegovi krvi, ko je umrl, še ni znana – končni rezultati naj bi bili javno objavljeni šele čez nekaj tednov.

Mediji so že poročali, da glede na klic Payne v tistem času ni bil trezen, saj se je reševalna ekipa odzvala na klic v sili v elitni soseski Palermo, v katerem so prijavili "agresivnega moškega, ki je bil morda pod vplivom mamil in alkohola". V hotelski sobi 31-letnika so nato našli nekaj, kar se je zdelo kot narkotiki in alkohol, raztreseno po polomljenih predmetih in pohištvu. Na mizi naj bi ostal bel prah, policija naj bi odkrila tudi omot klonazepama, zaviralca osrednjega živčnega sistema, ki se uporablja tudi za zdravljenje anksioznih motenj, bipolarne motnje in obsesivno-kompulzivne motnje. Poleg tega naj bi po sobi našli tudi zdravila brez recepta, poroča AP.

Sorodna novica Pokloni Liamu Paynu po vsem svetu: "Kot bi izgubili družinskega člana"

Domneva javnega tožilstva je tako bila, da so substance pevca pripeljale do živčnega zloma, po njihovih besedah pa je mogoče, da je padel v stanje "delne ali popolne nezavesti". Preiskovalci še vedno poskušajo ugotoviti, kdo je Paynu prodal mamila. Policija je že pobrala izjave najmanj treh hotelskih uslužbencev in dveh žensk, ki sta obiskali hotelsko sobo zvezdnika nekaj ur pred njegovo smrtjo.

Oče pokojnega pevca, Geoff Payne, je še vedno v Buenos Airesu. Tam si je ogledal, kako so se oboževalci poklonili smrti njegovega sina in se sestal s tožilci in drugimi lokalnimi uradniki, da bi organizirali prevoz posmrtnih ostankov v Veliko Britanijo, kjer bo tudi pogreb. To naj bi bilo mogoče naslednji teden.