Igralka se je znova za las izognila prestajanju kazni v zaporu. Foto: EPA
Igralka se je znova za las izognila prestajanju kazni v zaporu. Foto: EPA
Michael Lohan
Tudi tokrat je na pomoč zadnji hip priskočil njen oče Michael. Foto: EPA
Lindsay Lohan
V centru za odvajanje bo morala igralka preživeti 90 dni. Foto: EPA

Igralka, ki jo njeni oboževalci ljubkovalno kličejo LiLo, se je znova rešila zapora v zadnjih minutah. Sinoči je bil namreč njen skrajni rok, da se je prijavila v center za odvajanje od prepovedanih substanc ali pa bi morala znova obleči oranžen zaporniški pajac. K temu jo je silila odločitev sodišča, ko je priznala, da je lagala policiji, da ni bila za volanom avtomobila, ki je junija lani trčil v tovornjak v Santa Monici.

26-letnica se je na vnovičen odhod pripravljala kar nekaj dni. Svojim sledilcem na družbenem omrežju Twitter je dala vedeti, da misli resno. Objavila je fotografijo, kjer pakira za odhod v center Morningside Recovery. "90 dni in 270 videzov," je zapisala na Instagramu.

Ne, ne, ne ...
LiLo se je sprva nameravala prijaviti v Seafield Center v Westhampton Beachu v New Yorku, a je izvedela, da tam ne bo mogla kaditi. Po dodatnem poizvedovanju se je odločila za kalifornijski Morningside Recovery, kjer bo na določenih krajih lahko kadila. A še preden je tam razpakirala svoje kovčke, je kraj tudi zapustila.

"Ljudem je rekla, da ne potrebuje odvajanja in potem je šla. Vsi so bili presenečeni," je dejal vir za Radar Online. Pri E! pa so citirali neki drug vir, ki je dejal, da Lohanova sploh ni zapustila avtomobila in da se naj bi vračala v New York.

Ko se je že zdelo, da gre za novo predstavo igralke in da bo morala za nekaj dni znova v zapor, je dokazala, da misli resno. Za pomoč je zaprosila svojega nekdanjega odvetnika Shawna Holleyja, ki se je po poročanju New York Daily News ves dan trudil, da bi jo spravil v kliniko Betty Ford. Gre za isto ustanovo, ki je starleti že pomagala leta 2010.

"Pravkar sem izvedel, da je v redu," je dejal njen oče Michael sedmi sili in dodal: "Po besedah sodnika se je Lindsay prijavila na odvajanje. Ne vem, kam in kako, toda zagotovo ne zaradi prizadevanj (njenega nekdanjega odvetnika op. a.) Marka Hellerja."

Oče znova priskočil na pomoč
Prav Heller je bil tisti, ki je v četrtek zatrjeval, da se je njegova stranka prijavila v center Morningside Recovery, a igralka tega ni storila. Še več: videli so jo v trgovini za elektroniko. Hotela je že odleteti nazaj v New York, a je "na pomoč" priskočil njen oče. "Tožilec me je poklical, naj skušam priti v stik z Lindsay, preden odleti v New York. Tega ji nisem pustil in ji dejal, da bo aretirana, ko pristane v New Yorku," je priznal njen oče.