Foto: AP
Foto: AP

Nagrado Bezos Courage & Civility Award podeljujejo od leta 2001 posameznikom, ki s pogumom in vljudnostjo iščejo rešitve, so zapisali podeljevalci nagrade. Med drugim jo je prejel humanitarec Jose Andres, ki je ustanovil World Central Kitchen, ki zagotavlja hrano pomoči potrebnim med nesrečami.

Tokrat je Bezos s svojo dolgoletno partnerico, TV-voditeljico Lauren Sanchez nagradil Dolly Parton. To je "ženska, ki daje s srcem in vodi z ljubeznijo in sočutjem na vseh področjih svojega dela", je na Instagramu zapisala Lauren Sanchez. "Komaj čakamo, da vidimo vse dobro, kar boste naredili s to nagrado v vrednosti 100 milijonov dolarjev," je dodala.

Dolly Parton je bila ob prejetju nagrade presenečena nad višino zneska: "Vau! Si rekel 100 milijonov dolarjev?" Potem je nadaljevala: "Mislim, da bi morali ljudje, ki lahko pomagajo, svoj denar dati tja, kamor jih vodi srce. Potrudila se bom, da bom s tem denarjem naredila dobre stvari!"

76-letna glasbenica, znana po uspešnicah I Will Always Love You in Jolene, je tudi dolgoletna filantropinja. Medicinskemu centru univerze Vanderbilt je podarila milijon ameriških dolarjev za pomoč pri razvoju cepiva med pandemijo covida-19.

Parton, ki je bila ta mesec sprejet v Dvorano slavnih rock & rolla, je prav tako ustanovila številne dobrodelne organizacije, vključno s fundacijo Dollywood, ki se osredotoča na izobraževanje in pomoč pri revščini.