Tomu in Katie je poročni obleki oblikoval priznani Giorgio Armani. Foto: Reuters
Tomu in Katie je poročni obleki oblikoval priznani Giorgio Armani. Foto: Reuters
Tori Spelling in Dean McDermott
Tori in Dean v prvi polovici leta 2007 pričakujeta fantka.
Nicole Kidman in Keith Urban
Nicole in Keith sta že prestala prvo zakonsko preizkušnjo, saj je moral Keith na odvajanje od alkohola. Foto: Reuters
Pamela Anderson in Kid Rock
Trikrat potrjeni zakon Pamele in Kida Rocka ni zdržal dolgo. Foto: EPA

Leto 2006 je prineslo tisto, kar smo tako težko pričakovali - poroko Katie Holmes in Toma Cruisa. A onadva nista edina, ki sta letos skočila v zakonski jarem ...

Eminem se je poročil drugič, Lisa Marie četrtič
Leto se je začelo s hitro in nepričakovano poroko raperja Eminema, ki je 14. januarja svoji nekdanji ženi Kimberly Anne Scott že drugič nadel poročni prstan. A tudi drugi zakon ni zdržal dolgo, saj sta že čez nekaj mesecev, natančneje aprila, vložila prošnjo za razvezo, njuna ločitev pa je postala uradna 19. decembra.

Četrtič se je poročila Lisa Marie Presley, hčerka kralja rokenrola Elvisa Presleyja, ki je 22. januarja postala žena kitarista in producenta Michaela Lockwooda.

Nekaj dni potem, ko je njena ločitev od prvega moža Charlieja Shaniana postala uradna, je Tori Spelling ponovno skočila v zakonski jarem - tokrat z igralcem Deanom McDermottom.

Nicole in Marcia sta si belo obleko nadeli istega dne
V letu 2005 ločena Nicole Kidman je 25. junija zvestobo obljubila pevcu country glasbe Keithu Urbanu. Njuna poroka je bila dogodek poletja, udeležili pa so se je prav vsi, ki v svetu zabave nekaj pomenijo, le njen nekdanji mož Tom in njegova Katie sta manjkala. Njun zakon je kmalu obstal pred prvo večjo oviro, ko je moral Keith na odvajanje od alkohola, a sta zdržala. Govori se, da je Nicole svojemu možu ob koncu zdravljenja zaupala veliko novico, in sicer, da pričakuje otroka.

Istega dne kot Nicole, 25. junija, sta se poročila tudi 44-letna razočarana gospodinja Marcia Cross in njen izvoljenec, borzni posrednik Tom Mahoney. Le nekaj mesecev po poroki sta objavila, da bosta aprila postala starša, saj Marcia pričakuje dvojčka.

Serija treh porok, a brez uspeha
Sredi poletja, 28. julija sta svojo serijo porok začela svetlolasa Pamela Anderson in Kid Rock. Poročila sta se namreč kar trikrat: prvič v St. Tropezu, drugič na Beverly Hillsu, tretjič pa v Nashvillu. A kmalu so se v raju začele težave. Prsata Pamela je novembra priznala, da je imela spontani splav, malce kasneje pa se je njun zakon tudi uradno končal. Očitno več porok namesto ene same ne prispeva dosti k trdnosti zakona.

14. novembra je napočil veliki dan
In potem ... dogodek leta. 14. novembra sta v dvorcu blizu Rima v družbi izbranih povabljencev Tom in Katie končno izrekla tisto kratko besedico - da. Njuna poroka je v majhno mestece Bracciano 40 kilometrov severno od italijanske prestolnice privabila množico oboževalcev, novinarjev in fotografov. Zaprisežen scientolog in njegova 17 let mlajša Katie sta poročni zaobljubi izmenjala v romantičnem srednjeveškem gradu Odescalchi, dobro skrita za visokih obzidjem.

T. K.