Televizijsko serijo Domovina so v ZDA prvič predvajali leta 2011, osvojila pa je že osem nagrad emmy in pet zlatih globusov. Foto: EPA
Televizijsko serijo Domovina so v ZDA prvič predvajali leta 2011, osvojila pa je že osem nagrad emmy in pet zlatih globusov. Foto: EPA

Priljubljena serija, psihološki triler o iraškem vojnem junaku, ki ga je na svojo stran pridobila Al Kaida, se bo na televizijske zaslone vrnila januarja 2017 s težko pričakovano šesto sezono, ki bo postavljena v ZDA v čas po predsedniških volitvah, a to še ne bo konec.

Novico, da so se odločili še za sedmo in osmo sezono, je oznanil predsednik mreže Showtime David Nevins. Za dodatno veselje je poskrbel z izjavo, da sta glavna zvezdnica serije Claire Danes in producent Alex Gansa že potrjena za šesto, sedmo in osmo sezono serije, katere izvršni producent je Howard Gordon.

Osma sezona še ne bo zadnja?
"Domovina si je že od začetka zaslužila večletno nadaljevanje, in to je Howard Gordon s svojo zagnanostjo tudi dosegel," je o nadaljevanju serije dejal programski direktor Showtima Gary Levine.

Nevins je nakazal tudi, da bi priljubljena serija o vohunjenju in mednarodnem terorizmu morda lahko doživela še več kot osem sezon.

Velika uspešnica
Serija, v kateri je Claire Danes agentka CIE (z bipolarno motnjo) Carrie Mathison, ki izmenično sodeluje z nekdanjim vojnim ujetnikom v Afganistanu, ki je med osemletnim ujetništvom prestopil v islam (in terorizem), in narednikom Brodyjem (Damian Lewis), ki ga hkrati zasleduje, je bila od samega začetka v letu 2011 silna uspešnica.

Osvojila je že osem nagrad emmy in pet zlatih globusov, je pa tudi ena najljubših nadaljevank ameriškega predsednika Baracka Obame.