Najboljši sem na svetu, pravi Cristiano Ronaldo. Foto: EPA
Najboljši sem na svetu, pravi Cristiano Ronaldo. Foto: EPA

"Poznate ime, poznate legendo, ampak ne poznate moža," pove pripovedovalec zgodbe, kjer v glavni vlogi nastopa on - Cristiano Ronaldo.

"Nekateri me sovražijo, nekateri me obožujejo, ustvarjen sem bil za najboljšega, tako živim svoje življenje," neskromno pove nogometaš in dodaja, da je v življenju veliko tvegal in da mu je prav to prineslo življenje, ki ga živi danes.

"Svojega sina sem poslala v Lizbono, ko je imel 12 let, počutila sem se, kot da sem ga zapustila. Vse, kar imam, dolgujem njemu," v napovedniku v solzah pove Cristianova mama Dolores, na katero je izjemno navezan. Nogometaš se odhoda od doma spominja tako: "Moji so jokali, ampak vedeli so, da je to priložnost, na katero sem čakal."

V filmu se pojavi tudi Ronaldov sin, ki na koncu napovednika slavnemu očetu pove, da želi postati vratar. Ronaldo mu na to odgovori: "Vratar, kaj se šališ?"

Filmska ekipa z britanskim režiserjem Anthonyjem Wonkejem na čelu - izvršni producent je Asif Kapadia -, režiral je tudi filma Amy in Senna, je Ronalda spremljala 14 mesecev. Gre za izjemno močan, ganljiv in fascinanten film, pravijo ustvarjalci filma. V film, ki bo premierno predstavljen 9. novembra, so vključeni do zdaj neobjavljeni izseki iz otroštva in intervjuji s 30-letnim nogometašem kot tudi z njegovimi družinskimi člani, prijatelji in soigralci. V filmu bo Ronaldo spregovoril tudi o nogometnem rivalstvu z nogometašem Barcelone Lionelom Messijem.