Miley Cyrus je štiri leta živela kot Miley Stewart alias Hannah Montana. Foto: EPA
Miley Cyrus je štiri leta živela kot Miley Stewart alias Hannah Montana. Foto: EPA

Po poročanju Hollywood Reporterja si je zadnjo epizodo ogledalo devet odstotkov gledalcev več, kot je bila povprečna gledanost sezone, med otroki, starimi od šest do 11 let, pa je bila to najbolj gledana oddaja, kadar koli predvajana na Disneyjevem kanalu.

Kritiki je sicer ne hvalijo, a mladi jo vseeno radi gledajo
Otroško-mladinska nanizanka, ki govori o najstniški pevski senzaciji Hannah Montana (igra jo Miley Cyrus, hči pevca countryja Billyja Raya Cyrusa), ki se trudi prikriti svojo zvezdniškost in živeti kot normalno dekle z imenom Miley Stewart. V štirih letih so gledalci (med njimi je večina starih do 14 let) spremljali "tegobe", ki jih je doživljala kot zvezdnica in kot dekle, ki se trudi živeti s skrivnostjo.

Omenjene serija je, kot omenjeno, glavno igralko Miley Cyrus izstrelila naravnost med zvezde (no, vsaj v ZDA), čeprav se zdaj 18-letno dekle ne more ravno pohvaliti s tem, da sta njena igra ali petje prepričali kritike.

Vztrajno se pomika po lestvici najbogateših
Je bila pa vloga vsekakor koristna za njen bančni račun - lani jo je tako revija Forbes uvrstila na 13. mesto najbogatejših zvezdnikov. Samo lani naj bi tako zaslužila več kot 48 milijonov dolarjev - med drugim tudi s prodajo albumov, snemanjem nanizanke in filma, s čimer se je uvrstila na seznam desetih najbolje plačanih ljudi v šovbiznisu.

Večino njenega dohodka sicer predstavlja predvsem prodaja izdelkov z njenim podpisom - svoj obraz in ime je pripravljena posoditi vsemu, kar se prodaja - od majic do spalnih vreč. Ko je novembra lani dopolnila 18 let, je dobila tudi dostop do več kot 100 milijonov dolarjev vrednega premoženja, zaradi česar sta si z očetom že skočila v lase.

4. sezona, 13. epizoda nanizanke Hannah Montana (1. del)

4. sezona, 13. epizoda nanizanke Hannah Montana (2. del)