Lil' Wayne ima štiri otroke. Kar tri je dobil v preteklem letu. Ne smemo pa pozabiti na njegovo edino hčer – Regino, ki je tudi njegov edini otrok, spočet med zakonom z Antonio 'Toyo' Carter. Foto: Reuters
Lil' Wayne ima štiri otroke. Kar tri je dobil v preteklem letu. Ne smemo pa pozabiti na njegovo edino hčer – Regino, ki je tudi njegov edini otrok, spočet med zakonom z Antonio 'Toyo' Carter. Foto: Reuters
Lil Wayne
V dneh pred odhodom v zapor je posnel tudi svojo zadnjo ploščo. Foto: EPA

Dnevi prostosti se za ameriškega raperja Lil' Wayna nepreklicno končujejo. Zaradi posedovanja prepovedanega orožja z grammyji nagrajen zvezdnik za leto dni zapušča svoj dvorec, kar bo vse prej kot lahka naloga.

Raper, ki je zaslovel s svojim hitom Lollipop, se že nekaj mesecev pripravlja na odhod za rešetke. Za svoje največje oboževalce je sredi Atlante pripravil velik poslovilni koncert, odšel na nujno operacijo zoba in domnevno premagal svojo zasvojenost s sirupom za kašelj. Po poročanju tabloidne spletne strani TMZ naj bi pretekli konec tedna pripravil še veliko poslovilno zabavo in pred tem domnevno posnel sedem videospotov.

Osebje že svari pred nevarnostjo
"To bo izziv. Cilj ni, da je zvezdnikova postelja posuta s cvetovi vrtnic, ampak gre za obvezo, da vsakemu obsojencu zagotovimo varnost," je za tiskovno agencijo AP povedal nekdanji vodja newyorških zaporov Martin Horn. "Nenehno bo pred očmi preostalih obsojencev, ki so prepričani, da bo imel določene privilegije," je dodal zaporniški svetovalec Herbert J. Hoelter.

Julija 2007 so namreč newyorški policisti v avtobusu, s katerim sta na turneji potovala 27-letni Lil`Wayne s pravim imenom Dwayne Carter in raper Ja Rule, našli pištolo. Proti obema zvezdnikoma je tožilstvo vložilo ločeni ovadbi.

Toda ne gre za osamljen primer, spodaj smo zbrali nekaj najbolj razpitih primerov preteklih let.


Težave z zakonom so spremljale življenje legendarnega raperja Tupaca Shakurja. Shakur je svojo kazen začel služiti v New Yorku 14. februarja 1995. Tik preden je odešel v zapor, je končal svoj album Me Against the World, ki se je takoj povzpel na prvo mesto glasbenih lestvic, kjer je ostal 5 tednov.
Pred T. I.-jem je še natanko 23 dni zaporne kazni. Za zapahi se je znašel 26. maja 2009, ko je bil obtožen posedovanja orožja.
Gucci Mane je življenje za rešetkami okusil že leta 2005, ko je bil obtožen umora. Tja se je vrnil preteklo leto, ker je kršil pogojni izpust.
Temnopolta zvezdnica Lil'Kim je pred poroto tajila podatke glede podrobnosti streljanja pred neko radijsko postajo na Manhattnu v New Yorku leta 2001. In tako je leta 2005 za leto dni pristala za rešetkami.
Težave z zakonom so za Foxy Brown pogostejše kot njene uspešnice. Avgusta 2004 je Brownova napadla dve manikerki. Leta 2007 se je izrekla za nedolžno. Za zapahi se je znašla oktobra istega leta.
Mož, ki mu je nedavni primer Lil' Wayna še kako blizu - Ja Rule tudi sam čaka na sojenje zaradi posedovanja orožja in nedovoljenih substanc leta 2007.
Diddy (oziroma Sean John Combs, kakršno je njegovo pravo ime) je bil obtožen podkupovanja in posedovanja orožja leta 2001 v zloglasnem napadu v newyorškem klubu. Toda zapora ni nikoli videl.