Erykah je denarno kazen že plačala. Foto: EPA
Erykah je denarno kazen že plačala. Foto: EPA

Pevko je doletela tožba zaradi načina snemanja videospota Window Seat, v katerem konča gola le nekaj metrov od kraja, kjer je bil izveden atentat na ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja.

Pevkin spot je bil sneman na "gverilski" način, kar pomeni, da ga je posnela brez kakršne koli ekipe v enem dnevu. V njem glasbenica sredi belega dne hodi po ulicah Dallasa in ob tem trga s sebe oblačila. Konča popolnoma brez oblačil blizu turistični točki Dealy Plaza, ki je postala priljubljena po atentatu na Kennedyja leta 1963.

Kot je pred časom povedala predstavnica za stike z javnostjo na dallaški policiji, so pevko želeli takoj tožiti, saj so bili na njenem "solosnemanju" tudi otroci. Toda med njenim sprehodom ni nihče poklical na policijo ali podal pritožbe.

Nato pa so po poročanju televizijske mreže CNN na policiji le dobili svojo pričo. "Ena priča je prišla včeraj in zato smo lahko danes proti njej vložili tožbo," so dallaški policisti takrat zapisali v sporočilu za javnost. Poziv na sodišče so že poslali Erykah, ki je prebivalka Dallasa.