Sedaj je tudi uradno: hrvaški igralski zvezdnik je oče male Lane Lourdes. Plačevati bo moral preživnino zanjo, imel pa bo tudi pravico do obiskovanja deklice. Foto: EPA
Sedaj je tudi uradno: hrvaški igralski zvezdnik je oče male Lane Lourdes. Plačevati bo moral preživnino zanjo, imel pa bo tudi pravico do obiskovanja deklice. Foto: EPA
Goran Višnjić s soprogo Ivano
Soproga Ivana je Goranu menda oprostila skok čez plot. Foto: EPA

Zagrebško sodišče je določilo, da bo znani hrvaški igralec Višnjić plačal mesečno po 9.000 kun oziroma 1.230 evrov za svojo osemmesečno zunajzakonsko hčer Lano Lourdes Rupić in da jo bo lahko obiskoval vsako zadnjo soboto v mesecu, za osem ur. Višnjić, ki si je mednarodno slavo zagotovil z vlogo v ameriški zdravniški nadaljevanki Urgenca, na sodišču ni bil navzoč. Sodnica je določila, da bo moral plačati tudi zaostalo alimentacijo z obrestmi vred, od julija letos.

Deklica bo živela s svojo materjo, Šibeničanko Mirelo Rupić, ki je po odhodu s sodišča kratko povedala, da je zadovoljna s presojo sodišča, ki pa jo je sprejela precej čustveno. Prosila je novinarje za razumevanje, ker "je imela težak dan". Višnjićev odvetnik pa je povedal, da je še negotovo, ali se bo Višnjić sprijaznil z določbo, da bo hčer lahko obiskal le enkrat na mesec od 10. do 18. ure.

Na ta način se je zaključil spor o ugotavljanju očetovstva, ki ga je junija letos sprožila Mirela Rupić. Sodišče je najprej zahtevalo od Višnjića DNK testiranje, nakar je igralec poslal pisno potrdilo, da je oče Lane Lourdes. Takrat je tudi ponudil, da bo plačeval 9.000 kun mesečnega nadomestila za otroka. Rupićeva se je strinjala s tem, čeprav je v tožbi zahtevala tisoč kun (130 evrov) več.

Ko je Višnjić sredi novembra priznal hčer, je 36-letna Rupićeva izjavila, da je "Goran na ta način dokazal, da je človek". "To sem tudi vedno govorila, ostali so mi zaradi tega govorili, da sem neumna, ker ga po nepotrebnem branim", je dejala Rupićeva in ob tem menila, da bi celotna zadeva lahko minila brez škandala.

Lana Lourdes plod vroče noči v Šibeniku
Rupićeva je študentka managementa in mati 14-letnega Ivana iz prvega zakona. Z Višnjićem se poznata iz osnovne šole, sicer pa se nista videla do poletja 2006, ko je bila spočeta Lana Lourdes. Mirela in Goran sta se srečala v enem izmed šibeniških kavarnic in potem preživela noč skupaj. Zgodbo o očetu Lane Lourdes je sprožila ena izmed babic v šibeniški bolnišnici, ki ji je Mirela razkrila, kdo je dekličin oče. Rupićeva pa je, kot omenjeno, to javno objavila junija letos, ko je vložila tožbo proti Višnjiću.

Hrvaški mediji poudarjajo, da je Lana Lourdes sedaj tudi uradno drugi otrok priljubljenega igralca, ki je osem let v zakonu z Ivano Vrdoljak in ima od julija letos posvojenega sina Tina. Dodali so, da je družina Višnjić prodala vilo v Los Angelesu in da iščejo nov dom. Medtem naj bi se Goran, filmski doktor Kovač, po polletnem premoru vrnil v nadaljevanko Urgenca.