Zara ponosno kaže zlato medaljo na tekmovanju v Nemčiji. Foto: EPA
Zara ponosno kaže zlato medaljo na tekmovanju v Nemčiji. Foto: EPA
Zara Phillips in Mike Tindall
Zara in Mike na podelitvi BBC-jeve nagrade Sports Personality za leto 2006. Foto: EPA

Zara, ki bo 15. maja dopolnila 27 let, nadaljuje družinsko tradicijo. Barve Velike Britanije sta v jahalnih športih na največjih tekmovanjih zastopala že njena starša. Oče Mark Phillips je v tej disciplini prejel zlato olimpijsko medaljo leta 1972, leto prej pa je njena mati princesa Anne prejela naslov evropske prvakinje.

Zara odhaja v Peking kot favoritinja, saj je svojo dobro formo že potrdila z zmago na turnirju v Nemčiji. Prejela pa je tudi nagrado BBC Sports Personality za leto 2006. Zara, ki se le redko pojavlja v javnosti, je skromno dejala, da je vesela, ker je bila izbrana za zastopanje Britanije na olimpijskih igrah, "vendar pa je pred mano še dolga pot", je dodala.

Seveda pa ni pozabila omeniti tudi svojega športnega partnerja, konja Toytowna: "S Toytownom sva lahko srečna, ker že imava izkušnje z večjih tekmovanj, kljub vsemu pa so olimpijske igre res nekaj posebnega."

Zgledna kraljeva vnukinja
Zara je najstarejša kraljičina vnukinja in je v nasprotju s svojima bratrancema, princema Williamom in Harryjem (ta še posebej rad poskrbi za kakšen škandalček) širši javnosti manj poznana. Poleg jahanja njen čas zapolnjujejo tudi dobrodelne dejavnosti. Zara sodeluje na dobrodelnih dražbah, včlanjena je v različne organizacije (npr. za boj proti raku, za pomoč otrokom s posebnimi potrebami) in pogosto obišče pomoči potrebne. Zaradi svojih dejanj je kraljici med najljubšimi potomci.

Zaročena z igralcem ragbija
Pet let je živela z zaročencem Richardom Johnsonom, s katerim sta bila pogosto tarča paparacev, o razdoru njune zaroke novembra 2003 pa so pisali skorajda vsi britanski časopisi. Zdaj je zaročena z 29-letnim profesionalnim igralcem ragbija Mikom Tindallom.