Za oddajo Ramsay's Kitchen Nightmares je dobil nagrado Bafta in mednarodnega emmyja. Foto: EPA
Za oddajo Ramsay's Kitchen Nightmares je dobil nagrado Bafta in mednarodnega emmyja. Foto: EPA
Gordon Ramsay
Leta 2007 je za ameriško televizijo posnel še ameriško različico serije Hell's Kitchen, ki ji je sledila še serija Kitchen Nightmares. Foto: EPA
Gordon Ramsay
Pred meseci so kuharskega mojstra obtožili, da naj bi varal svojo ženo. Foto: EPA

Kuharski mojster je priznal, da je dobiček, ki mu ga je prinašala njegova veriga restavracij, padel s 3.480.000 na 464.000 funtov. Njegovi finančni svetovalci so mu predlagali, naj vzame kredit in prijavi izgubo prometa. Toda Ramsay se je s tastom odločil za drugo pot. Skupaj sta vzela za več kot pet milijonov kredita in ga vložila v oglaševanje.

Ramsay je povedal, da ga je svetovna gospodarska kriza izučila, kako ravnati s strankami ob splošnem pomanjkanju. "Industrija je postala preveč arogantna. Strank sploh ni več spoštovala in ob tem pozabila, da so obiskovalci restavracij kralji," je povedal v intervjuju za Fox News. "Stranke so kar izpuhtele. Tiste, ki so ostale, niso več pile vina, ampak vodo iz pipe," je še dodal kuhar.

"Vsak delovni teden od ponedeljka do četrtka sem trpel velike izgube. Stroški uslužbencev in obratovanja namreč ostajajo enaki. Doživljal sem pravo nočno moro," je še razkril Ramsay. 42-letni kuhar je bil prisiljen odpustiti 15 odstotkov svojih uslužbencev. Prav tako je v kuhinji začel uporabljati cenejše kose mesa, samo da je lahko obratoval.

Pred mesecem dni so se v javnosti pojavile govorice, da uslužbenci v Ramsayjevih restavracijah kuhajo že v naprej pripravljene obroke. Te je kuhar hitro utišal.

Kdo je Gordan Ramsay?
Ramsay je eden izmed samo treh kuharjev v Veliki Britaniji, ki imajo restavracijo s tremi Michelinovimi zvezdicami (gre za eno najuglednejših kulinaričnih priznanj). Znan pa je postal predvsem po svojem pretiranem preklinjanju. Kanal, kjer prikazujejo oddajo, je pred kratkim prekoračil pravila predvajanja, saj naj bi Ramsay v prvih štiridesetih minutah uporabil besedo, ki se začne na črko "f" 115-krat.

Maja 2004 je za angleško televizijo Channel 4 posnel serijo kuharskih oddaj z naslovom Ramsay's Kitchen Nightmares. Kmalu zatem je sledila serija Hell's Kitchen, v kateri je Gordon učil kuhati skupino zvezdnikov. Leta 2005 je prišla na spored njegova nova serija The F-Word.

Vrhunce ameriške druge sezone Hell's Kitchen si lahko pogledate v spodnjem videu.