Foto: AP
Foto: AP

Večer božično-novoletnih kolednih pesmi, s katerim je vojvodinja želela uprizoriti "praznovanje življenja v naših skupnostih in ponazoriti, kako nas lahko dejanja prijaznosti, empatije in ljubezni negujejo in ponovno povezujejo", je potekal 8. decembra v kraljevi cerkvi Westminster Abbey.

Na božični večer so na britanski televizijski mreži ITV prikazali posnetek dogodka, za katerega so vnaprej napovedali nastope slavnih, med njimi pevk Ellie Goulding in Leone Lewis. Nastop vojvodinje je bil presenečenje, svoje klavirsko znanje pa je pokazala v skupnem nastopu s Tomom Walkerjem.

Kate je v posnetem sporočilu, ki je bilo uvod v koncert, povedala, da se želi zahvaliti tistim, ki so v času pandemije podprli svoje skupnosti, obenem pa želijo počastiti dejanja prijaznosti, ki so jim bili priča po vsej državi, piše ameriški CNN.

Udeležence dogodka so opisali kot "neopevane junake", izbrane iz omrežij skupnosti, dobrodelnih organizacij in pokroviteljstva kraljice Elizabete II., princa Charlesa in njegove žene Camille ter vojvode in vojvodinje Cambriških.