Sarah Ferguson je upravljanje svojih financ začasno prepustila svojemu nekdanju možu. Foto: EPA
Sarah Ferguson je upravljanje svojih financ začasno prepustila svojemu nekdanju možu. Foto: EPA

Sarah Ferguson, ki so jo Britanci pred leti ljubkovalno klicali Fergie, se je za sodelovanje zahvalila vozniku in več pomočnicam, že pred dnevi pa je odpustila svojo predstavnico za odnose z javnostmi Kate Waddington.

Vsi so bili pri njej zaposleni več kot deset let. V izjavi za javnost je zapisala, da se ji zdi "ta odločitev prava glede na okoliščine", obenem pa se je vsem zahvalila za zvestobo, zaupanje, prijaznost in podporo, ki so ji jo nudili v preteklih letih.

Skrb za njeno premoženje (kar ga je še ostalo) bo prevzel njen nekdanji mož in oče njunih dveh hčera, princ Andrew, ki bo vojvodinji pomagal, da se postavi nazaj na noge.

"Prodajala" je princa Andrewa
Da je Fergie močno zadolžena, je sicer postalo jasno, ko jo je novinar pod krinko ujel, ko je ponujala dostop do drugega sina kraljice Elizabete II. v zameno za denar. Nekaj dni pozneje je med gostovanjem pri Oprah priznala, da je bila poponoma iz sebe zaradi obupa, saj je "dosegla točko, od koder ni bilo več vrnitve".

50-letnica je takrat še dejala, da razmišlja o razglasitvi bankrota, saj se ji je zaradi življenja na veliki nogi, ki si ga ni mogla privoščiti, nabralo toliko dolgov, da se ne more več izkopati iz njih.