Oprah Winfrey velja za eno najvplivnejših in najbogatejših žensk v Ameriki. Foto: Reuters
Oprah Winfrey velja za eno najvplivnejših in najbogatejših žensk v Ameriki. Foto: Reuters

Winfreyjeva želi s tem, ko je letošnji 3. november v svojem podjetju OWN razglasila za dela prost dan, počastiti tiste, ki so se borili za pravice državljanov. “Dela prost dan bo moji ekipi zagotovil čas, da si nadene zaščitne maske, obišče volišča in po svoji volji odda glasove,” je v videoposnetku, objavljenem na omrežju Instagram, povedala 66-letnica. “K temu pozivam tudi druga podjetja, saj gre za ene najpomembnejših volitev v našem življenju. Če uresničimo svojo volilno pravico, lahko skupaj premagamo vse ovire.”

Dan, ko je ameriška zvezdnica novico objavila na družbenem omrežju, je sovpadal s 100. obletnico sprejetja 19. amandmaja k ameriški ustavi, ki je vsem ženskam v ZDA zagotovil volilno pravico. Podjetje zvezdnice je najavilo tudi projekt OWN Your Vote, piše CNN. Kampanja bo “naslavljala pomembna politična vprašanja in v ospredje postavljala ključne stvari, s katerimi morajo biti državljani seznanjeni”, so predstavniki podjetja zapisali v izjavi za javnost.

Sorodna novica Oprah Winfrey se umika z naslovnice – počastila bo pokojno Breonno Taylor

Na naslovnici svoje revije bo počastila Breonno Taylor

Winfreyjeva se prvič po dveh desetletjih ne bo pojavila na naslovnici svoje revije O. Septembrski izvod publikacije bo počastil 26-letno Breonno Taylor, žrtev policijskega nasilja nad temnopoltimi. "Uporabiti moramo najrazličnejše načine, da povzdignemo glas. Zato bo Breonna Taylor na naslovnici revije O,” je pojasnila Winfreyjeva, ki velja za eno najvplivnejših in najbogatejših žensk v Ameriki. Ilustracija naslovnice, ki jo je ustvaril digitalni umetnik Alexis Franklin, je ujela "ne samo podobnost, ampak dušo".