Tarantino se je ob svojem dvojniku odlično počutil. Foto: Reuters
Tarantino se je ob svojem dvojniku odlično počutil. Foto: Reuters

V ta namen so pripravili svečan dogodek, osrednji gost pa je bil seveda kdo drug kot Tarantino, ki ni mogel brez šal na račun svojega voščenega "dvojčka". Tako ga je poskušal celo intervjuvati, a ta ni izustil niti besedice ...

Tarantino, ki poleg režiranja deluje tudi kot producent in pisec, občasno pa tudi igralec, se je v zgodovino filma zapisal z več kultnimi filmi. Prvi film, ki ga je režiral, je bil My best friend's birthday (1987), ki je bil hkrati edini film, ki ga je montiral. Že po drugem filmu, Mestni psi (Reservoir Dogs, 1992), so ga nekateri označevali za kultnega režiserja, saj je po uspehu na Sundance Festivalu leta 1991 in predvajanju v Veliki Britaniji požel velik uspeh. Leta 1994 se je začel predvajati Šund (Pulp Fiction), ki je postal še večji ljubljenec občinstva in kritikov. Leta 1997 je posnel Jackie Brown. Ubila bom Billa 1 in 2 (Kill Bill volume 1 in 2, 2003 in 2004) predstavljata nadaljevanje dela z Umo Thurman, ki naj bi bila njegova muza.

Morda niste vedeli, da se je kot gostojuči režiser podpisal tudi pod eno epizodo nam dobro znanih serij Na kraju zločina (Crime Scene Investigation, CSI) in Urgenca (ER).