Za švedsko reprezentanco je odigral 122 tekem in dosegel 62 golov. Foto: AP
Za švedsko reprezentanco je odigral 122 tekem in dosegel 62 golov. Foto: AP

Zlatan Ibrahimović si že več let za rojstni dan, ki ga praznuje oktobra, kupi enako darilo – tudi za 43. rojstni dan je povečal svojo zbirko ferrarijev. "Vse najboljše Zlatan," je nekdanji nogometni zvezdnik, ki se je upokojil junija lani, zapisal na družbenem omrežju Instagram in opis pospremil z objavo fotografije novega avtomobila.

Njegov novi ferrari naj bi bil model SF 90 XX spider v črni barvi. Vrednost jeklenega konjička naj bi se gibala okoli milijona evrov. Gre za prestižno serijo italijanskega proizvajalca luksuznih športnih vozil, ki je omejena na 599 avtomobilov.

Po podatkih časnika Aftonbladet ima samo še en Šved najnovejšega SF XX spider. To je Per Gessle, ustanovitelj in skladatelj skupine Roxette. Po informacijah revije Hant so ga zaradi težkega dostopa do te serije priporočili tovarni v Maranellu kot Ibrahimovićevega idola in prijatelja.

Njegovo zbirko avtomobilov sestavlja 13 vozil, vredna naj bi bila približno 17 milijonov evrov

To je že nogometašev deveti avtomobil te znamke, hrani pa jih v garažah v Stockholmu in Milanu – trenutno je svetovalec pri tamkajšnjem nogometnem klubu AC Milan. Za 41. rojstni dan si je kupil avtomobil 812 competizione za 600.000 evrov, za 42 let pa daytono SP za tri milijone evrov.

Poleg tega ima sin priseljencev z območja nekdanje Jugoslavije štiri porscheje v najbolj luksuznih in dodelanih različicah. Njegovo zbirko avtomobilov sestavlja 13 vozil in je po ocenah švedskega avtomobilskega strokovnjaka Mathsa Nilssona vredna približno 17 milijonov evrov. Revija naj bi ocenila tudi bogastvo Zlatana Ibrahimovića – to naj bi štelo dobrih 200 milijonov evrov.