Šarapova in Vujačić sta se spoznala na neki zabavi skupnega prijatelja. Foto: EPA
Šarapova in Vujačić sta se spoznala na neki zabavi skupnega prijatelja. Foto: EPA
Marija, ki že vrsto let živi v ZDA, s svojim zaročnim prstanom. Foto: Reuters

26-letnemu slovenskemu košarkarju Los Angeles Lakersov je načrte, kako bo zaprosil za roko prelestno tenisačico, uspelo obdržati popolnoma skrite pred njo.
"Popolnoma me je presenetil! Taka srečnica sem in tako zelo me razvaja,"
je 23-letna Rusinja povedala za UsMagazine.com na ponedeljkovih nagradah ace v newyorškem Ciprianiju.
V Mariboru srbskim staršem rojeni košarkarski zvezdnik je usodno vprašanje postavil 19. oktobra na svojem domu na Manhattan Beachu v Kaliforniji po skoraj letu dni zveze. "Bil je zelo poseben in jasno popolnoma nepozaben večer v mojem življenju," je dahnila zmagovalka treh naslovov za grand slam. "To je nekaj, česar se bom vedno spominjala, bilo je zelo ljubko."
Strokovnjak za nakit Michael O'Connor je za revijo Us povedal, da je njen zaročni prstan 7-8- karatni brušen diamant na platinastem obročku in je vreden okoli četrt milijona dolarjev.
Vujačić je nakup prstana opravil popolnoma sam, je še povedala Šarapova. "Hvala bogu, da ima moj zaročenec odličen okus! Izkazal se je."
Še brez datuma poroke
Par velikega dneva sicer še ni začel načrtovati. "Vzela si bova čas," razlaga sibirska lepotica. "Trenutno sva samo srečna, da sva zaročena. Oba sva zelo osredotočena na to, kar počneva, in veliko potujeva. Samo srečna sva, da imava drug drugega!"
No, da o poroki ne premišljuje prav nič, ni popolnoma res - tako se je denimo po poročanju revije People že odločila, da si bo poročne čevlje oblikovala kar sama, pri poročni obleki pa bo svojo ljubezen do kratkih krilc tokrat potisnila na stran in se odločila za dolgo, klasično obleko.

In kaj je tisto, zaradi česar njuna romanca deluje? "Vedno mi stoji ob strani," je odgovorila Marija. "Od samega začetka je spoštoval in razumel moje življenje. Oba sva zelo neodvisna človeka, najini karieri to zahtevata od naju, a ob koncu dneva se počutiva drug ob drugem sproščena in močna."