Nogometaš ima z ženo Coleen štiri otroke, v preteklosti pa je bil že večkrat nezvest. Foto: AP
Nogometaš ima z ženo Coleen štiri otroke, v preteklosti pa je bil že večkrat nezvest. Foto: AP

Nekdanji kapetan angleške reprezentance in Manchester Uniteda, ki zdaj igra za D. C. United, je bil 16. decembra aretiran v Virginiji.

Kot BBC navaja sodne dokumente, so ga aretirali na letališču, ko se je vračal s potovanja v Savdsko Arabijo, kjer si je ogledal uvodno tekmo sezone formule E, pozneje pa so ga iz pripora izpustili brez plačila varščine.

Nogometaš je nato 4. januarja plačal kazen v znesku približno 22 evrov, bilo pa je še za slabih 80 evrov stroškov.

V ZDA se je preselil junija 2018, ko je podpisal pogodbo s klubom D. C. United, ki se je na njegov incident že odzval. Predstavniki kluba so zapisali, da so obveščeni o njegovi aretaciji. "Razumemo zanimanje javnosti, a verjamemo, da je to zasebna zadeva, ki jo bomo rešili interno. Na to nimamo nadaljnjega komentarja."

To sicer ni njegova prva tovrstna izkušnja. Septembra 2017 so mu za dve leti odvzeli vozniško dovoljenje, saj je imel v krvi skoraj trikratnik dovoljene vrednosti alkohola.

Nogometni zvezdnik in žena Coleen sta februarja lani dobila že četrtega otroka. Poročila sta se leta 2008, njuna zveza pa je imela že veliko preizkušenj, saj je bil nogometaš večkrat nezvest. Zadnjič se je v tovrstni škandal zapletel septembra 2017, ko je bila Coleen z otroki na počitnicah, njega pa so policisti ujeli vinjenega za volanom v družbi do takrat neznane mladenke Laure Simpson.