Will Smith se je v svoji spletni oddaji tokrat posvetil vprašanjem najmlajših o novem koronavirusu. Foto: Reuters
Will Smith se je v svoji spletni oddaji tokrat posvetil vprašanjem najmlajših o novem koronavirusu. Foto: Reuters

Ameriški igralec Will Smith se med pandemijo na svoje oboževalce obrača prek družbenih omrežij – med drugim je na Snapchatu začel serijo, naslovljeno Will From Home (Will od doma), v kateri gosti znane Američane in v njej med drugim odgovarja tudi na najpogostejša vprašanja najmlajših – o koronavirusu, seveda.

V zadnji v nizu oddaj se je posvetil vprašanju sedemletne Ave Allen iz Los Angelesa, ki ji je pravkar izpadel prvi zob. Skrbelo jo je namreč, ali bo lahko v času, ko po številnih mestih v ZDA velja stroga karantena, zobna miška sploh lahko prišla do njene hiše. In če ji to že uspe, obstaja še pomembnejše vprašanje: ali se lahko z zobkom, ki ga bo odnesla, tudi okuži?

Smith se je za odgovor prek videopovezave obrnil na Anthonyja Faucija, enega najbolj znanih ameriških zdravnikov, imunologa in ključnega člana strokovne skupine ameriške vlade, ki svetuje Donaldu Trumpu. Ta je deklici zagotovil, da so njene skrbi odveč – zobna miška je vendarle čarobno bitje. "Zato ... ko ti zob izpade, ga brez skrbi položi pod blazino. Zagotavljam ti, da se zobna miška ne bo okužila ali zbolela."

V isti epizodi je Fauci odgovoril še na eno pogosto vprašanje najmlajših. Kaj sploh pomeni kratica COVID? "Kratica pomeni koronavirusna bolezen 2019 ... ko so na Kitajskem odkrili prve primere te bolezni."

Prva epizoda Smithove nove serije na Snapchatu je sicer svojo premiero doživela pred dobrima

dvema tednoma, nov del pa igralec objavi vsak ponedeljek, sredo in petek. Do zdaj je v njegovi "oddaji" virtualno gostovalo kar nekaj znanih obrazov, med njimi Tyra Banks, Johnny Knoxville in raper Joyner Lucas, piše USA Today.

Na podobno vprašanje so sicer že pred tedni odgovorili tudi v oddaji TV Slovenija Infodrom.