Od novičarske agencije, ki je napačno navedla, da je Hitlerja označil za dobrega človeka, je Smith dobil javno opravičilo in odškodnino. Foto: Reuters
Od novičarske agencije, ki je napačno navedla, da je Hitlerja označil za dobrega človeka, je Smith dobil javno opravičilo in odškodnino. Foto: Reuters
Adolf Hitler
Hitler je bil hudoben in ostuden, ne pa dober človek, v resnici meni Smith.

World Entertainment News (WENN), novičarski in fotografski servis, specializiran za zabavno industrijo, je decembra objavil članek o Smithovem intervjuju, ki ga je dal nekemu škotskem časopisu. Prispevek so zgovorno naslovili Smith: Hitler je bil dober človek in v njem navajali, da je priljubljeni hollywoodski igralec nacističnega diktatorja označil za "dobro osebo".

Smith: Hitler je hudoben in ostuden
Smithova odvetnica Rachel Atkins je povedala: "Članek je namigoval, da je tožnik v intervjuju izjavil, da je bil nacistični diktator Adolf Hitler dobra oseba."

V resnici naj bi Smith, po besedah odvetnice "visoko spoštovan igralec mednarodnega ugleda in mož popolne poštenosti", Hitlerja videl kot "hudobnega in ostudnega" moža, članek pa ga je "globoko užalostil'' in ga "močno osramotil".

Javno opravičilo, oprana čast
Pri WENN-u so se za napačne navedbe sicer že opravičili, a Smith in odvetniki niso bili zadovoljni s tem. Zato so se zdaj predstavniki omenjene medijske skupine še javno opravičili na londonskem vrhovnem sodišču in privolili v plačilo odškodnine in poravnavo Smithovih sodnih stroškov.

Filmski zvezdnik naj bi bil s tem zadovoljen, meni, da je njegova čast tako popolnoma oprana in ne bo nadaljeval s postopki proti WENN-u, je še sporočila Atkinsova.