Največ denarja so leta 2008 prinesli filmi z Willom Smithom. Foto: EPA
Največ denarja so leta 2008 prinesli filmi z Willom Smithom. Foto: EPA
Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr. je z vlogo Ironmana priplezal pod vrh največjih zaslužkarjev. Foto: EPA

40-letni filmski zvezdnik je šele drugi afroameriški igralec, ki so ga sodelujoči v tradicionalni Quigleyjevi anketi razglasili za največjega zaslužkarja leta - prvi temnopolti igralec, ki si je prislužil ta naziv, je bil leta 1968 Sidney Poitier.

Smitha so za največjega zaslužkarja razglasili po uspehu dveh filmov - Hancocka, ki je v kinodvorane prišel 3. julija, in filma Seven Pounds, ki so ga v ZDA premierno predvajali 19. decembra.

Drugi Robert Downey, tretji Christian Bale
Smithu, ki ga je za največjega zaslužkarja julija razglasila tudi revija Forbes, sledijo trije novinci na lestvici - Robert Downey Jr., ki je lani v kinodvorane vabil kot Ironman, zvezdnik Batmana Christian Bale in Shia LaBeouf, eno izmed zvenečih imen v najnovejšem filmu o Indiani Jonesu, peti je njegov soigralec (in glavni zvezdnik filma) Harrison Ford.

Sledijo še Adam Sandler, Reese Witherspoon, George Clooney, Angelina Jolie in Daniel Craig.

Anne Hathaway, ki je nominirana za zlati globus za vlogo v Rachel Getting Married, so podelili naziv 'Star of tomorrow' (Bodoča zvezdnica), isti naslov pa je dobil tudi Chris Pine.

Lani naziv Johnnyju Deppu
Lani je sicer naziv največjega zaslužkarja po Quigleyjevi anketi pripadel Johnnyju Deppu, ki ga letos na lestvici ni. Quigleyjevo anketo izvajajo že od leta 1932, v njej pa prosijo upravljavce kinodvoran in filmske distributerje, naj imenuje 10 igralcev, ki so po njihovem mnenju v blagajne prinesli največ denarja.

T. K.