Konec junija, ko se bosta mladoporočenca odpravila na svoj prvi uradni obisk, bo Kate že princesa Catherine. Foto: Reuters
Konec junija, ko se bosta mladoporočenca odpravila na svoj prvi uradni obisk, bo Kate že princesa Catherine. Foto: Reuters

Dva meseca po poroki, 30. junija, bosta William in Kate za osem dni odpotovala na prvo skupno kraljevsko pot. Kot so sporočili iz palače St. James, kjer imata sedež William in njegov brat Harry, je prihodnji kraljevi par z veseljem sprejel vabilo kanadske vlade.

Kanadski premier Stephen Harper se je na novico že odzval z navdušenjem in dodal, da "gre za dokaz, kako tesno je naša država povezana s kraljevo družino". Par bo obiskal Alberto, Severozahodni teritorij, otok Princa Edvarda, Quebec in prestolnico Ottawo.

William je bil na uradnem obisku v Kanadi, ki spada v skupnost držav Commonwealtha (to pomeni, da je kraljica Elizabeta II. najvišja avtoriteta tudi v Kanadi), že dvakrat - prvič leta 1991, ko so princ Charles, princesa Diana, William in Harry obiskali Ontario, drugič pa leta 1998 (takrat je imel 15 let), ko ga je v Vancouvru kot kakšnega popzvezdnika pričakala množica deklet.

Znano je, da se bosta Kate Middleton in starejši sin britanskega prestolonaslednika Charlesa poročila 29. aprila v Westminstrski opatiji v Londonu. Poroka bo točno opoldne, ker je to petek, pa je vlada dan razglasila za dela prost dan.