"Kmalu se bom vrnil. Toda naslednjič brez gromozanskega džojnta." Foto: AP

Wiz Khalifa se je v Romuniji mudil na festivalu Beach, Please! v Costinesti, kjer je bil eden glavnih nastopajočih. Med nastopom pa si je na odru privoščil džojnt, a to ni bilo vse. Po poročanju romunske organizacije tožilcev za boj proti organiziranemu kriminalu (DIICOT) je glasbenik posedoval tudi več kot 18 gramov marihuane.

Po romunski zakonodaji se marihuana šteje za "tvegano drogo". Policija je raperja s pravim imenom Cameron Thomaz tako obtožila nezakonitega posedovanja mamil, ga aretirala in ga s še nekaj drugimi ljudmi odpeljala na zaslišanje. Če 36-letnika obsodijo, mu grozi do 10 let zapora, poroča People.

Preiskava še poteka, Wiz Khalifa pa je že na prostosti. "Včerajšnji koncert je bil neverjeten," je po aretaciji na družbenem omrežju X zapisal hiphoper in dodal, da s svojim dejanjem ni želel biti nespoštljiv do Romunije. Po njegovih besedah so bili policisti zelo spoštljivi in ga izpustili. "Kmalu se bom vrnil, toda naslednjič brez gromozanskega džojnta," je še zatrdil zvezdnik.

Marihuana je sicer velik del javne podobe zvezdnika, pogosto o njenem kajenju govori tudi v svojih pesmih.

Za njim je sicer pestra prva polovica poletja, med drugim je pred kratkim razkril, da z dekletom Aimee Aguilar pričakujeta prvega skupnega otroka, deklico. Khalifa ima tudi 11-letnega sina Sebastiana Taylorja z nekdanjo partnerico Amber Rose.