Woods je oznanil, da se aprila vrača na golfigrišča po štirimesečnem premoru. Zaigral bo na slovitem mastersu v Augusti. Foto: EPA
Woods je oznanil, da se aprila vrača na golfigrišča po štirimesečnem premoru. Zaigral bo na slovitem mastersu v Augusti. Foto: EPA
Tiger Woods
Woods se je 19. februarja javno opravičil na televiziji, a to opravičilo je bilo strogo nadzorovano in vnaprej pripravljeno. Navzočih je bilo le nekaj izbrancev, nihče ni smel postavljati vprašanj. Foto: EPA
Elin in Tiger Woods
Po usodni prometni nesreči se je (navidezna) zakonska sreča zakoncev Woods sesula kot hiša iz kart. Foto: EPA

V prvih dveh televizijskih intervjujih, odkar se je novembra na Floridi zaletel z avtomobilom in so začele na dan curljati umazane podrobnosti iz njegovega zasebnega življenja, je igralec golfa in milijarder Woods povedal, da je šele s pomočjo zdravljenja prišel do "grde" resnice in spoznal, da je "postal oseba, kakršna si nikoli ne bi mislil, da bo postal".

"Živel sem v laži," je Woods povedal novinarju mreže ESPN Tomu Rinaldiju. "Počel sem veliko stvari, ki so prizadele veliko ljudi. Ko se otreseš zanikanja in nehaš opravičevati svoja dejanja, prideš do resnice, kdo pravzaprav si, in to je lahko zelo grdo odkritje."

Woods je spregovoril o svojih občutjih, tudi o tem, kako je biti tarča posmeha voditeljev večernih pogovornih oddaj, ni pa želel razkriti podrobnosti o prometni nesreči in o času, ki ga je preživel v rehabilitacijski kliniki. "Veliko je prišlo na dan v mojem življenju. Zgodilo se je veliko grdih stvari. V svojem življenju sem storil veliko slabega," pravi. Za ESPN je povedal, da se zdaj vrača na pravo pot.

Več kot ducat razmerij?
Woods ni igral od zmage na avstralskem mastersu sredi novembra, ko se je zgodil spolni škandal, po katerem je priznal, da je varal ženo Elin, in se javno opravičil za tabloidno gonjo, v kateri je več kot ducat žensk trdilo, da so imele z njim razmerja. Z Elin imata dveletno hčerko in enoletnega sina.

V intervjuju, ki je potekal na njegovem domu na Floridi, je Woods, oblečen v zelen pulover in belo bejzbolsko čepico, skrbno izbiral besede. Povedal je, da je dno dosegel, ko se je moral z resnico soočiti s svojo materjo in ženo. "Njiju sem najbolj prizadel. To sta osebi v mojem življenju, ki sta mi najbliže. Njima povedati, kaj sem počel, je bilo resnično zelo boleče." Na vprašanje, kako se je na novice odzvala njegova žena, je Woods povedal: "Bila je prizadeta, zelo prizadeta. Šokirana. Jezna. In imela je vso pravico."

Woodsov intervju je v javnost prišel le nekaj dni potem, ko je pornozvezdnica Joslyn James na svoji spletni strani objavila več kot 100 SMS-sporočil, iz katerih je Woods videti kot nekdo, ki sanjari o nasilnem seksu s podrejenimi ženskami. "Le eno je dovolj," je Woods povedal o številnih razmerjih z ženskami. "A, kot vemo, ni bilo tako."

Podrobnosti ni želel razkriti
Januarja in februarja se je Woods zdravil na kliniki v Mississippiju. O podrobnostih, zaradi česa natančno se je zdravil, Woods ni želel govoriti. "To je zasebna zadeva. Povem pa vam lahko, da je bilo težko. Težko se je videti v luči, v kateri se ne želiš videti." Woods tudi o razvpiti prometni nesreči ni razkril podrobnosti. "Vse je v policijskem poročilu. Vse ostalo pa je med Elin in mano in to je zasebno."

Pred kratkim so se iz Woodsovih težav z nezvestobo s celo epizodo ponorčevali tudi ustvarjalci South Parka. "Bilo je boleče. A veste, kaj? To sem res storil. Ko gledam nazaj na to z jasnejšo glavo, to razumem. Razumem, zakaj ljudje govorijo te stvari. Moje obnašanje je bilo gnusno."

Za The Golf Channel je povedal še, da celo njegovi najbližji niso vedeli za njegove težave, saj bi ga sicer poskušali ustaviti. Dodal je, da si želi, da bi kdo drug posredoval, saj si ni znal pomagati sam. "Poskušal sem nehati in nisem mogel. Bilo je grozno."