Foto:
Foto:

Z oskarjem nagrajena igralka je v francosko prestolnico prispela zaradi promocijske kampanje slavnega parfuma No 5 proizvajalca Chanela.

V ta namen je Nicole posnela kratek film, v kateri igra igralko, ki mora bežati pred nadležnimi paparaci, naposled pa konča v objemu romantičnega neznanca v osebi brazilskega igralca Rodriga Santora.

Reklamni film je režiral Baz Luhrman, ki je s Kidmanovo sodeloval že pri muzikalu Moulin Rouge.

Ko se je Nicole pojavila pred rdečo preprogo Chanelovega prizorišča, so se fotografi v želji po čim boljšem posnetku začeli prerivati in plezati drug po drugem, s čimer so popolnoma blokirali mimoidoči promet.

30 varnostnikov je imelo obilico dela, da so Kidmanovo z nepoškodovano pričesko spravili mimo nadležne množice v dvorano. Tam so se filmski zvezdnici pridružile Linda Evangelista, Naomi Campbell, Eva Herzigova, Nadja Auermann in Kristen McMenamy, manekenke, ki so v 90. letih vse nosile naziv supermodela.

Parfum No 5 si je mitski status pridobil za časa igralke Marilyn Monroe, potem ko je ta priznala, da je dotični parfum vse, kar nosi na sebi ob odhodu v posteljo.