Prejela je več pisem z neprimerno vsebino. Foto: EPA
Prejela je več pisem z neprimerno vsebino. Foto: EPA

V uradnih dokumentih je ameriška zvezdnica navedla, da ji je moški povzročil čustvene rane, kar vključuje strah za svojo varnost in varnost njene družine. Rezultat ponavljajočega se nadlegovanja je bila tudi izguba občutka mirnosti in varnosti doma in v osebnem prostoru. "Če grem iz hiše in želim v svoji soseski uživati v navadni telesni dejavnosti, se ne počutim več varno, saj bi se mi lahko poskušal približati in me poškodovati," je zapisano v dokumentu, pevka pa je še dodala, da vsakič, ko Hearla vidi, želi zakričati.

V prošnji za prepoved približevanja je 19-letnica napisala, da 23-letnik tabori pred šolo, ki stoji nasproti domovanja njene družine v Los Angelesu. Tam naj bi sedel na ograji in gledal v njeno hišo, v dokumentih pa je zapisano tudi, da jo je nadlegoval in ji grozil. Večkrat naj bi jo opazoval in pri tem z nizkim, strah vzbujajočim glasom govoril nerazumljive stvari, nekoč ko jo je videl, pa je tudi z gesto namignil, da ji bo prerezal vrat. "Ne moreš dobiti tistega, kar si želiš, razen če hočeš umreti zame," naj bi bilo zapisano v enem izmed grozilnih pisem, ki naj bi jih zalezovalec metal na družinsko posestvo, poroča NBC News.

Sodišče se je odločilo za izdajo začasne prepovedi približevanja, ki traja do 4. marca, ko naj bi potekalo še zaslišanje. Hearlu pa je bilo tako naročeno, naj se pevke, njene družine in njihove posesti izogiba.

Ne gre za osamljen primer

Lanskega maja je Prenellu Rousseauju sodišče izdalo začasno prepoved približevanja večkratni dobitnici grammyja. Mesec dni pozneje se je ukrep podaljšal za tri leta. Rousseau je namreč kar sedemkrat obiskal dom družine, vedel pa se je neuravnovešeno – potem ko mu je oče Eilishove povedal, da je ni doma, se je ta usedel na verando, češ da bo ostal in bral knjigo. Odredba Rousseauju prepoveduje, da s pevko ali njeno družino poskuša vzpostaviti stik, ne sme pa se jim približati na manj kot 100 metrov.