Plummerja se spomnimo med drugim tudi iz filma Moje pesmi, moje sanje, medtem ko Višnjić po koncu Urgence vse bolj posega po resnih filmskih vlogah. Foto: EPA
Plummerja se spomnimo med drugim tudi iz filma Moje pesmi, moje sanje, medtem ko Višnjić po koncu Urgence vse bolj posega po resnih filmskih vlogah. Foto: EPA

Novi Višnjićev film so te dni premierno prikazali na Filmskem festivalu v Torontu. No, za tiste, ki so vajeni gledati postavnega hrvaškega igralca kot pogumnega in seksapilnega Luko Kovača v ameriški seriji Urgenca, bo drama Začetniki (Beginners) pravo presenečenje.
V Šibeniku rojeni zvezdnik namreč v njej igra ljubimca ostarelega vdovca, ki ga upodablja legendarni kanadski igralec Christopher Plummer, poroča hrvaška revija Gloria.
V filmu režiserja Mikea Millsa, ki ga je za pisanje scenarija navdahnilo priznanje njegovega 75-letnega očeta, da ljubi moške, Ewan Mcgregor igra nadarjenega ilustratorja, ki ga oče preseneti z dvema novicama - da ima raka in da je končno pripravljen priznati, da je homoseksualec.
Prvič v vlogi homoseksualca
Za Plummerja, ki ima v svoji filmografiji prek 150 vlog, letos pa je bil za oskarja nominiran za film The Last Station, je bilo to prvič, da igra istospolno usmerjenega, zato je tudi sam priznal, da mu je bilo nadvse čudno poljubiti kolega Višnjića.
"Ko je prišel trenutek, da moram poljubiti svojega fanta, ki je, seveda, izjemno lep, mislim, da je bil on bolj živčen od mene," razlaga Plummer. "A temu nisva mogla pobegniti, morala sva to opraviti. Zato sva zaprla oči, to opravila in vse je bilo v redu," je razkril kanadski veteran podrobnosti ljubezenskega prizora z Višnjićem za časnik Globe and Mail.
Višnjić zaenkrat delikatnega prizora še ni komentiral, a se za razliko od Plummerja svetovne premiere filma v Torontu ni udeležil.