Tudi voditeljski par se ni izognil sluzi. Foto: Reuters
Tudi voditeljski par se ni izognil sluzi. Foto: Reuters

Na letošnjih nagradah Kids' Choice, ki so jih podelili v kalifornijski Santa Monici, si je Olivia Rodrigo prislužila zmago v glasbeni kategoriji, ki imenuje najboljšo izvajalko ali izvajalca, ki ji ali mu je uspelo prodreti (Favourite Breakout Artist), 19-letnica pa je po izboru mladi zaradi svoje vloge v seriji High School Musical: The Musical: The Series postala tudi najljubša televizijska zvezdnica. Na prireditvi, ki sta jo vodila igralka Miranda Cosgrove in zvezda ameriškega nogometa Rob Gronkowski, je slavila tudi Billie Eilish.

Njen album Happier Than Ever je dobil naziv najljubšega albuma, prav tako pridevnik najljubša spremlja njeno istoimensko skladbo. S tem je postala šele peta v zgodovini oddaje, ki ji je kar dvakrat uspelo zmagati v kategoriji za najljubšo pesem – leta 2020 je to osvojila uspešnica Bad Guy. 20-letnica tako hodi po stopinjah Avril Lavigne, Beyoncé, One Direction in rekorderke Ariane Grande, ki je letos že petič osvojila naziv najboljše izvajalke, poroča Billboard.

Ed Sheeran se je prvič zavihtel na prestol za najljubšega izvajalca in tako premagal rekorderja Justina Bieberja, ki je v tej kategoriji zmagal kar petkrat. Ta se sicer lahko zaradi pesmi Stay, pri kateri je združil moči z The Kid LAROI-jem, ponaša z najboljšim sodelovanjem. Adele je bila imenovana za najljubšo svetovno glasbeno zvezdo, za naziv najljubše skupine je že tretje leto zapored s konkurenco pometla sedemčlanska k-pop zasedba BTS. S tem so se izenačili z dosežki Black Eyed Peas, One Direction in Fifth Harmony.

Letos je prireditev, ki so se je udeležili tudi Heidi Klum, Sofia Vergara, Sabrina Carpenter in Simon Cowell, prvič v zgodovini vključevala kar 1000 "napadov" z zeleno sluzjo. Tradicionalna zelena sluz je letos med drugim kapljala tudi z obeh voditeljev, Jacka Harlowa, Kida Cudija, Charlieja Putha in Chancea the Rapperja.