Foto: EPA
Foto: EPA

V izjavi, ki so jo v torek objavili odvetniki Anne Palus, je mogoče prebrati, da jo je teniški zvezdnik obrekoval z "nepremišljeno in popolnoma neutemeljeno obtožbo".

27-letni Kyrgios, znan po svojih izbruhih, se je med dvobojem proti Srbu Novaku Đokoviću pritožil sodniku, da se je ženska med igro pogovarjala z njim. "Moti me, ko serviram v finalu Wimbledona. Ni druge priložnosti. Nisi mi verjel, potem pa je ona spet to storila, to me je skoraj stalo igro. Zakaj je še vedno tukaj? Popolnoma je pijana ... govori z mano sredi igre, je to sprejemljivo?!"

Ko ga je sodnik prosil, naj identificira žensko, je Kyrgios nato rekel: "Tista z obleko, tista, ki je videti, kot da je spila približno 700 pijač!"

"Ne samo, da je to tistega dne povzročilo precejšnjo škodo, kar je povzročilo mojo začasno odstranitev iz arene, ampak je bila lažna obtožba gospoda Kyrgiosa predvajana in prebrana milijonom po vsem svetu, kar je meni in moji družini povzročilo zelo veliko škodo in stisko," je med drugim zapisala Palus.

Ženska, ki se je finala udeležila skupaj z mamo, je odvetnikom naročila, naj začnejo pravni postopek proti Kyrgiosu. Pravi, da bo vso odškodnino, ki jo bo dobila, dala v dobrodelne namene, piše Guardian.

"Upam, da bo gospod Kyrgios razmislil o škodi, ki jo je povzročil meni in moji družini, in ponudil hitro rešitev te zadeve. Če pa tega noče storiti, se zavezujem, da bom dobila opravičilo na višjem sodišču," je še zapisala.