Danesova je za svojo vlogo v seriji Domovina prejela številne nagrade, med njimi tudi dva emmyja. Foto: Reuters
Danesova je za svojo vlogo v seriji Domovina prejela številne nagrade, med njimi tudi dva emmyja. Foto: Reuters
Z angleškim igralcem in manekenom Hughom Dancyjem je poročena od leta 2009. Foto: Reuters

Danesova je po poročanju tiskovne agencije AP sina rodila v ponedeljek v New Yorku. Da pričakuje svojega drugega otroka, je zvezdnica razkrila aprila v intervjuju z radijskim voditeljem Howardom Sternom. "Res sem noseča. Daleč v svojem drugem trimesečju," je povedala Sternu. A hkrati takrat še ni želela razkriti spola otroka.

Podobno je svojo nosečnost skrivala pred javnostjo, ko je pričakovala svojega prvega otroka. "Pomembno je, da zadržite nekaj malega zase, ker smo ves čas na očeh javnosti," je pojasnila v intervjuju z Andersonom Cooperjem.

Hkrati pa se počasi za Danesovo zaključuje poglavje v seriji Domovina. Priljubljena in večkrat nagrajena televizijska drama v žanru psihološkega trilerja ne bo doživela devete sezone. Prihodnje leto se z osmo sezono poslavlja s sporeda kabelske televizije Showtime.

Z emmyjem nagrajena igralka je leta 2013 spregovorila o težavah, s katerimi se sooča, ko uprizarja lik Carrie Mathison – bipolarno agentko CIE: "Je izčrpavajoče, a hkrati razburljivo. Pravkar sem stopila iz svojega materinskega kokona v svojem lahkotnem ljubezenskem planetu. Zato vstop v stanje blaznosti ni bilo najbolj prijetno," je dejala igralka v intervjuju.

Danesova je zaslovela v 90. letih preteklega stoletja kot najstniška zvezdnica v televizijski seriji To trapasto življenje. Prodor na velika platna ji je uspel s filmoma Romeo + Julija (1996) v režiji Baza Luhrmanna. Leta 2015 je dobila svojo zvezdo na pločniku slavnih, doma ima tudi štiri zlate globuse. Dva od teh je dobila prav za svojo vlogo v Domovini.