Lisa je začela v seriji Oh, ta sedemdeseta igrati pri 28 letih. Foto:
Lisa je začela v seriji Oh, ta sedemdeseta igrati pri 28 letih. Foto:
Igralka je bila v zadnjih letih večkrat aretirana. Foto: Reuters

Svetlolasa igralka je umrla v spanju, poroča spletna stran TMZ. Agent Kellyjeve je povedal, da se je igralka v center za odvajanje odvisnosti prijavila prostovoljno zaradi dolgoletnih težav z alkoholom in da je bila odločena, da se reši alkoholizma. "Že dalj časa se je bojevala z demoni in nazadnje je svojo bitko izgubila," je sporočil.

In še: "Govoril sem z njo v ponedeljek. Bila je polna upov in samozavestna, komaj je čakala, da pusti ta del življenja za sabo."

Kellyjeva se je sicer že večkrat zdravila zaradi alkoholizma, nazadnje pa je ponovno zašla na stara pota po velikem prepiru s svojim odtujenim soprogom, 61-letnim Robertom Gilliamom. Ta naj bi jo maja pretepel, potem ko mu ni hotela izročiti denarja, ki ji je še ostal od snemanja priljubljene serije. Prejšnji mesec je bil Gilliam zaradi fizičnega napada obsojen na tri leta pogojne kazni, Kellyjeva pa je hkrati vložila zahtevo za razvezo.

Krivi odtujenega soproga
Propadlo igralko naj bi v center za odvajanje v ponedeljek pripeljal njen zdajšnji partner, a je v sredo ponoči doživela srčni zastoj in je niso mogli več rešiti. Reševalci so na njenih rokah našli številne vbode od igle, njen fant pa trdi, da so ji sestre v bolnišnici v nedeljo obupano skušale najti žilo, potem ko so jo pripeljali v bolnišnico z izjemno visokim odmerkom alkohola v krvi. Njen novi partner za Lisin vnovični zlom krivi njenega soproga.

Kellyjeva je bila zadnja leta le senca sebe - v zadnjih treh letih je bila aretirana najmanj štirikrat zaradi vožnje pod vplivom alkohola in zaradi fizičnih napadov.

Poleg serije Oh, ta sedemdeseta (1998-2003), ki je med zvezde izstrelila Milo Kunis in Ashtona Kutcherja (do manjše mere tudi Topherja Gracea in Lauro Prepon) in serije Družina za umret (Married With Children), je Kellyjeva pred tem zaigrala še v številnih TV-serijah in filmih. Oh, ta sedemdeseta je prav zaradi težav z alkoholom zapustila po petih letih, zamenjala pa jo je igralka Christina Moore. Po letu 2003, ko je iz serije odšla, je posnela le še dva kratka filma.