Zadnja znana osebnost, ki si je prav ta teden povečala svoje oprsje, je britanska pevka Amy Winehouse, ki sicer ne slovi po zapeljivih oblinah, ampak bolj po svojem odličnem glasu kot tudi (nekdanjih) težavah z mamili in alkoholom. Foto:
Zadnja znana osebnost, ki si je prav ta teden povečala svoje oprsje, je britanska pevka Amy Winehouse, ki sicer ne slovi po zapeljivih oblinah, ampak bolj po svojem odličnem glasu kot tudi (nekdanjih) težavah z mamili in alkoholom. Foto:

Nekatere so z rezultatom zadovoljne, druge ne, spet tretje si prizadevajo za vedno večje vsadke.

Ob tem je treba omeniti, da se nekatere z umetnim oprsjem okitijo ne le zaradi nizke samozavesti, ampak pogosto tudi zaradi želje po večji medijski prepoznavnosti, ki jim jo večje prsi - sicer ne vedno - pogosto tudi prinesejo.

Po kom bi bila znana Pamela Anderson, če ne po svojem velikem oprsju? Po svojem prepričljivem znanju igralstva? Malo verjetno. Ali pa britanska starleta Katie Price, znana tudi pod imenom Jordan ... Ste se ob omembi njenega imena morda kdaj vprašali, kaj ona sploh počne v življenju razen tega, da "prodaja" svoj videz rumenim medijem in prek njih bije ločitveno bitko z nekdanjim možem?

Nekatere pošteno priznajo
Z operacijami za povečanje prsi imajo vse več dela tudi slovenski plastični kirurgi. Nekatere slovenske estradnice so to javno priznale - Sendi je bila npr. ena prvih znanih Slovenk, ki je javno priznala, da si je umetno povečala prsi, po njeni poti pa je šla tudi pevka Žana, ki je potek operacije celo predstavila javnosti - druge pa o tem ali nočejo govoriti ali pa preprosto zanikajo in navajajo druge razloge (masaža?).

Brooke Hogan, hči znanega rokoborskega silaka Hulka Hogana, je govorice o povečanju svojih prsi potrdila kar v oddaji Howarda Sterna. Dejala je: "Moje prsi so umetne. Želela sem, da bi bile bolj okrogle, zdaj so mi všeč. Brooke je ob tem tudi dodala, "da jih verjetno sploh ne potrebuje".
Ameriška igralka Tara Reid si je dala popraviti svoje prsi leta 2004, a se operacija ni izšla po njenih pričakovanjih, saj je njeno "bogastvo" postalo precej iznakaženo z jasnimi obrisi brazgotin. "Na spletnih straneh se je govorilo o tem, da imam najgrše umetno povečane prsi na svetu. Bila sem uničena," je priznala plavolaska, ki je bolj kot igralka znana zaradi svojega divjega ponočevanja. Zaradi ponesrečene operacije je trpela tako profesionalno kot zasebno, je prepričana Tara. Zaradi ponesrečene lepotne operacije je igralka potrebovala dve leti, da je pridobila samozavest in lahko znova zaupala kakšnemu lepotnemu kirurgu, ki bi rešil njene težave. "Nisem mogla nositi bikinija. Izgubila sem veliko dela. Izgubila sem svojo samozavest. Vse skupaj je bilo kot nočna mora," je še potožila. Po ponovni operaciji so njene prsi videti precej bolje.
Nekdanja članica zasedbe Destiny's Child Kelly Rowland je od košarice A do košarice B prišla pred dvema letoma. Kot je takrat dejala sama, si ni želela ogromnih prsi, ampak le malo večje od njenih "lešnikov", zaradi česar bi bila bolje videti v oblekah.
Victoria Beckham, žena nogometaša Davida Beckhama in nekdanja članica skupine Spice Girls, je bila vedno znana kot bolj suhljata pevka, kar se je odražalo tudi pri velikosti njenih prsi. Zaradi tega si je vedno želela večjih, a je pri tem zelo pretiravala, saj si je z nekaj operacijami pridobila dojki, ki sta bili resnično videti kot "dva napihnjena balona". To je spoznala tudi sama, zato je lani junija prestala poseg, v katerem so ji oprsje zmanjšali.
Tori Spelling, najbolj znana po vlogi Donne v seriji Beverly Hills 90210, si je svoje prsi povečala že pred desetimi leti, a je to do letošnjega aprila vztrajno zanikala. Verjetno tudi zato, ker se operacija ni razpletla po njenih željah - novo oprsje namreč še zdaleč ni videti lepo in naravno.
Težavna pevka skupine Atomic Kitten Kerry Katona je prvo operacijo povečanja prsi opravila leta 2005 po ločitvi od moža Briana, nato pa so ji redno povečevali prsne vsadke. Spametovala se je lani, ko je uvidela, da ima zaradi ogromnega oprsja več težav kot koristi, zato so ji ga kirurgi nekoliko zmanjšali.
Britanska starleta Jordan si je svoje oprsje povečala kar petkrat - največja velikost košarice je do lani znašala 32GG, ko se je odločila, da je šla z vsem skupaj predaleč in ne potrebuje tako ogromnih prsi. Z zmanjšanjem je prišla do še vedno zavidljive velikosti 32C.
Pamela Anderson velja verjetno za eno najbolj znanih žensk na svetu z umetnim oprsjem. Skromnemu dekletu iz Britanske Kolumbije je uspelo, da je postala sekssimbol, za kar se lahko zahvali predvsem svojemu umetnemu oprsju, ki ga uspešno trži že 20 let.