Robert in Kirsten na premieri Somraka. Foto: EPA
Robert in Kirsten na premieri Somraka. Foto: EPA
Kot Edward in Bella sta hitro postala najbolj romantičen parček na velikem platnu. Foto: EPA

Pattinsonu, 23-letnemu Britancu, ki je dobil v Somraku prvo večjo vlogo, se zdi naravnost smešno, da rumeni tisk tako vztrajno poroča, da sta s soigralko, štiri leta mlajšo Kristen Stewart, par.

"Vse skupaj je postalo že šala," je povedal postavni igralec za Entertainment Tonight na snemanju nadaljevanja sage o vampirjih, naslovljenega New Moon (Mlada luna).

"Zadnjič je neka revija pisala o meni in Kristen, in ko sem jo pogledal in ugotovil, da sva na naslovnici ... Zavedaš se, da ljudje to dejansko berejo, čeprav je tako neumno." Robert še dodaja, da je vse skupaj resnično bizarno.

S slavo - manj ljubezenskega življenja?
A sveže pečeni zvezdnik kljub temu ugotavlja, da ima njegova nenadna slava ravno nasprotni učinek na njegove zveze. "Venomer me zares skrbi, da ne bi uničil komu življenja," pravi, in dodaja, da ga skrbi tudi, da ne bi mogel zadovoljiti svojih oboževalcev. "Še zlasti ko gre z aljudi, ki niso slavni. To je zanje taka ogromna sprememba. V bistvu sem se spremenil v neke vrste paranoično podrtijo."

In paparaci tudi ne pomagajo, trdi. "To fotografiranje ... Obstajajo ljudje, ki analizirajo tvoje izraze na obrazu do zadnje podrobnosti. In tako se samo trudiš izogniti fotografiranju. Zdi se ti, Jezus, saj sploh ne moreš zmagati."
K. S.