Pevka Courtney Love slovi po spreminjanju svoje podobe, saj obleče vse, od raztrganih rockerskih oprav pa do Versacijevih toalet. K spremembi njenega videza pa sodi tudi nenehno nihanje teže. Kljub temu pa njene zadnje fotografije zaradi pretirane vitkosti vzbujajo skrb. Foto:
Pevka Courtney Love slovi po spreminjanju svoje podobe, saj obleče vse, od raztrganih rockerskih oprav pa do Versacijevih toalet. K spremembi njenega videza pa sodi tudi nenehno nihanje teže. Kljub temu pa njene zadnje fotografije zaradi pretirane vitkosti vzbujajo skrb. Foto:

Mediji s prikazovanjem popolnih teles manekenk ustvarjajo pritiske in težnje po popolni postavi. Želja po lepem telesu, ki izžareva zdrav način življenja in (v nasprotju s preteklostjo) vedno bolj tudi višjo življenjsko raven, pa je še posebej velika ali celo nujna za ljudi iz sveta zabave.

Nekateri hujšajo zaradi boljšega počutja in lepšega videza, drugi tudi zaradi vlog v filmih. Seveda ni nujno, da le izgubljajo kilograme - pri nekaterih tehtnica pokaže tudi (vedno) več. Nihanja v teži vsekakor niso nič nenavadnega, dokler ne postanejo drastična in nezdrava.

Najboljši dokazi za "hollywoodsko" hujšanje pa so gotovo fotografije. Poglejte si nove podobe: Courtney Love, Courteney Cox, Jareda Leta, Renee Zellweger, Vala Kilmerja, Angeline Jolie, Kelly Osbourne, Ricki Lake in Cate Blanchett.

Igralka Courteney Cox je znana po tem, da je vedno 'fit'. Po rojstvu hčerke Coco leta 2004 se bolj ukvarja športom. Courtney, ki je v Prijateljih igrala nekdaj debelušno Monico, je svojo lepo postavo pokazala tudi v nanizanki Tabloid (mimogrede: druga sezona prihaja v začetku marca). Zdaj je tako shujšala, da nosi kar dve številki manjšo konfekcijo.
Igralec Jared Leto je za vlogo Marka Davida Chapmana v filmu Chapter 27 pridobil kar nekaj kilogramov, ki pa jih je nato tudi hitro izgubil.
Oskarjevka Renee Zellweger se je za potrebe vloge Bridget Jones v dveh filmih o tej vedno nesrečno zaljubljeni reporterki zredila kar dvakart in nato spet shujšala na svojo idealno težo. Rene pravi, da ne ve, ali bi lahko to še enkrat naredila. V tretje bi bilo še težje, saj je od leta 2004 (na fotografiji levo s podelitve oskarjev) pa do letošnje podelitve še precej vitkejša (fotografija desno).
No, tehnica pa zagotovo pokaže več kot nekoč igralcu Valu Kilmerju. Nekadnji Batman se očitno ne more upreti dobri hrani in pijači.
Med snemanjem filma Gospod in gospa Smith leta 2004 (na fotografiji levo) Angelina Jolie gotovo še ni vedela, kakšne spremembe bo snemanje prineslo v njeno življenje. Angelina, ki pričakuje dvojčke z Bradom Pittom, je v treh letih močno shujšala (fotografija desno je bila posneta lani septembra).
Igralka Cate Blanchett, ki je leta 2003 uprizorila irsko novinarko brez dlake na jeziku Veronico Guerin, je bila vedno vitka. Toda zdaj je šla igralka že predaleč, saj je pogled na njene kosti naravnost srhljiv.