Foto:
Foto:
Anjelica Houston
Igralko Anjelico Houston politika Sarah Palin naravnost straši. Foto: EPA
Matt Damon
Lindsay Lohan
Lindsay Lohan je svoje nestrinjanje s Palinovo objavila kar na svoji strani na MySpaceu. Foto: EPA

V zadnjem času je namreč cela množica zvezdnikov, ki so sicer po navadi že "po defaultu" demokrati, spregovorila proti aljaški guvernerki, ki slovi po nekaj precej ultradesničarskih prepričanjih.

Veteranska igralka Anjelica Huston je tako dejala, da je "depresivno", da se je 44-letna Palinova znašla v boju za Belo hišo. Zvezdnica Čarovnic in Addamsovih priznava, da jo politika gospe Palin naravnost straši, njena ljubezen do lova pa je bolna. "To je ženska, ki strelja na severne jelene iz helikopterja. Kot bi šli nazaj v neko fantazijo iz 50. let. Mislim, da ljudje gledajo na volitve kot na resničnostni šov, na Lohanove ali Osbourne, in so pozabili, da gre za predsednika ZDA. Ne morem verjeti, da se to dogaja."

Matta Damona Palinova straši
Še huje je po Palinovi udaril navadno precej zadržan Matt Damon. Zvezdnik Bourna in Oceanovih je možnost, da Palinova postane predsednica ZDA, primerjal z "resnično slabim Disneyjevim filmom". Damon utemeljuje: "Če pogledamo statistiko, je možnosti ena proti tri, če ne več, da McCain ne preživi svojega prvega mandata in potem imamo predsednico Palinovo! Kot resnično slab Disneyjev film - The Hockey Mom (Hokejska mama)." Igralec pa se ni ustavil tu: "Sooča se z Vladimirjem Putinom in uporablja ljudske modrosti, ki se jih je naučila v hokejskem ringu. Absurdno! Resnično strašljiva možnost. Da smo prišli tako blizu tega, da to postane resničnost, je noro." Če bo izvoljen, bo 72-letni McCain postal najstarejši ameriški predsednik v prvem mandatu.

Lindsay skrbi Sarahina homofobija
Lindsay Lohan je svoje nestrinjanje s Palinovo objavila kar na svoji strani MySpacea. "Ne morem se več gristi v jezik, kar se tiče Sarah Palin. Ničesar ne podpiram bolj kot ženske na visokem položaju, a bodimo iskreni - bistvena je oseba in njena ali njegova prepričanja." Zvezdnica, ki je že nekaj mesecev v ljubezenski zvezi s Samantho Ronson, nadaljuje: "Je greh biti gej? Uporabljati zaščito? Seksati pred poroko? Imeti nezakonskega otroka? Zdi se mi zanimivo, da je ženska, ki kandidira za drugo mesto v ZDA, še pred štirimi leti imela željo postati TV-voditeljica. Kar je verjetno največ, za kar je kvalificirana."

Pink: Zakaj ubijaš živali?
Odločno proti guvernerki Aljaske, ki v prostem času rada lovi in preganja splav, so bile tudi pop-rokerica Pink ter igralki Jada Pinkett Smith in Meg Ryan. Pink: "Če bi pisala pismo Sarah Palin, bi bilo v njem veliko zakajev in kakojev. Kdo si? Ali veš? Zakaj sovražiš živali? Prosim, pokaži na zemljevidu Irak ... Ta ženska sovraži ženske. Ona ni feministka. Ni ženska, ki bi prišla za Hillary Clinton in naredila kar koli, česar bi bila Hillary sposobna. Ta ženska me straši." Jada je bila bolj umirjena: "Lepo je videti, da so ameriške ženske tako politično zavedne letos. A ona kot ženska me ni niti malo prepričala. Niti malo." Meg Ryan pa je sočustvovala s tem, da so njenega sina pravkar vpoklicali v Irak, a "ona sploh ne predstavlja mojih političnih prepričanj".

K. S.