Mariah Carey in Nick Cannon sta takole pozirala v prazniku primerni barvi (in letnemu času precej neprimernem pevkinem dekolteju) v zasneženem Aspnu. Foto:
Mariah Carey in Nick Cannon sta takole pozirala v prazniku primerni barvi (in letnemu času precej neprimernem pevkinem dekolteju) v zasneženem Aspnu. Foto:
Denise Richards
Denise Richards je hčerki peljala drsat. Foto: EPA
Gwen in Gavin
Gwen in Gavin s sinovoma na poti k božični maši.
Keith Urban in Nicole Kidman
Keith Urban in Nicole Kidman praznike preživljata na ameriškem podeželju. Foto: EPA
Courtney Cox in Jennifer Aniston
Courtney Cox in Jennifer Aniston: enkrat Prijateljici, vedno prijateljici? Igralki tudi po koncu priljubljene serije ostajata v tesnih odnosih. Foto: EPA

Zbrali smo nekaj slavnih in bogatih, ki so v teh dneh tabloidom rade volje zaupali svoje praznične načrte. "Upam, da bomo za božič ostali doma. Rada ga preživljam z mojo družino - vedno je sicer veliko daril, a najpomembneje je, da je to družinski čas in čas za veliko hrane." Zveni znano? Takole je svoj klasični božični večer opisala igralka Michelle Tractenberg, ki se je morda spomnite iz serije Buffy, izganjalka vampirjev.
Podobno meni igralka Rachel Bilson (serija The O. C.): "Za praznike se najbolj veselim tega, da sem samo doma, da pojem vso mamino hrano in piškote. To je resnično tisti najboljši del, ki se mu popolnoma posvečam."
Drsanje in Michael Jackson
Mladi parček, Joel Madden in Nicole Richie, ima enak posluh za tradicijo, zato sta božič preživela v krogu družine. Nekdanja gospa Charlie Sheen, Denise Richards, pa je na božični večer peljala svoji hčerki Sam (4) in Lolo (3) na drsališče v Santa Monicio v Kaliforniji.
Gwen Stefani, Gavina Rossdala in njuna dva sinčka, Kingstona in Zumo, so paparaci ujeli, ko je vedno modna družinica v rdeče-zeleni kombinaciji odhajala k božičnem bogoslužju v Londonu.
Pevka Ashanti vsako leto za božič krasi drevesce ob ploščah Michaela Jacksona. Pri Kate Winslet je vse kot iz kakega božičnega filma: "Imamo Božička, pa Božička in darila in še več Božička ... Pa kamin in veliko hrane. Nihče ne zleze iz pižame cel teden."
Od Tennesseeja do Kolorada
Tudi novopečena starša, oskarjevka Nicole Kidman in kantripevec Keith Urban, sta ostala za praznike doma v svoji podeželski hiši v Nashvillu. Par je za božično večerjo sicer pustil petmesečno Sunday Rose doma, medtem ko sta si onadva privoščila obisk svoje najljubše kavarnice, nato pa je doma sledilo družinsko petje božičnih pesmi, saj navsezadnje Sundayina starša to precej dobro obvladata.
Nekateri zvezdniki so pred snegom in mrazom pobegnili v sončno Kalifornijo - denimo Cynthia Nixon iz Seksa v mestu.
Spet drugi so ravno nasprotno pesek, sonce in palme zamenjali za zasneženo Skalno gorovje in odpotovali na smučanje v mondeni Aspen v Koloradu. Tam praznike preživlja tudi Paris Hilton z družino in Mariah Carey s soprogom Nickom Cannonom.
Če sneg noče priti v LA, ga uvozimo
Nekateri so še bolj ekstravagantni - oskarjevec Jamie Foxx nikdar ni slovel po skromnosti, tako da tudi božič ni nobena izjema: "Sneg najamemo, ker smo v Los Angelesu, zato imamo tipa, ki nam pripelje sneg in naredi ogromen sneženi hrib. Pravi Hollywood. Noro."

Z denarjem pač lahko kupiš vse, kar ti srce poželi. Tega se dobro zaveda tudi igralka Reese Witherspoon, ki ima z nekdanjim soprogom Ryanom Phillippom (ta praznike preživlja v Avstraliji s svojim dekletom Abbie Cornish) dva otroka. "Vem, da me bodo letos preganjali, naj kupim konja. Imam tak občutek, da me bosta dva majhna človeka cukala za roko, češ 'Ali lahko dobiva konja? Ali lahko dobiva konja?'" poroča Reese, ki bo praznike preživela s svojim najdražjim, Jakom Gyllenhaallom.
Zvezdniki pri zvezdnikih
Zvezdnikov, ki bodo praznike preživeli skupaj, pa tu še ni konec. Gwyneth Paltrow, ki s soprogom Chrisom Martinom že leta živi v Londonu, je božič preživela pri še eni Američanki v Angliji, prijateljici Madonni.
Jennifer Aniston pa se je celo odtrgala od fanta Johna Mayerja in ni predrla tradicije ter božični večer preživela na slavnostni večerji z Davidom in Courtney Cox Arquette ter njuno hčerko Coco. Medtem ko je Mayer ostal v New Yorku, je Jen tako večerjala s prijatelji na Beverly Hillsu ob zvokih Franka Sinatre.

K. S.