"Ves čas je ostala zvesta sebi." Foto: Reuters

Za ameriško igralko Shannen Doherty, ki je pri 53 letih umrla po dolgi bitki z rakom, ne žalujejo le njeni oboževalci, ampak tudi zvezdniki, katerih poklicna pot se je v času njenega življenja križala z njeno. Marsikomu je v spominu ostala kot ljubljena igralka s "srčnostjo, pogumom in prijaznostjo".

Sorodna novica Bitko z rakom je izgubila televizijska ikona Shannen Doherty, zvezda serije Beverly Hills 90210

"Bila je izjemno močna oseba in pogrešal jo bom," je na družbenih omrežjih zapisal Jason Priestley, ki je v seriji Beverly Hills 90210 igral njenega brata dvojčka, in dodal, da ga je novica "pretresla in užalostila". Igralec njeni družini pošilja veliko ljubezni "v teh temnih časih."

Oglasila se je še ena izmed njenih soigralk v omenjeni kultni seriji Jennie Garth, ki je v njej prevzela vlogo Kelly, glavne tekmice lika Brende pokojne Doherty. "Pogosto sva bili naperjeni druga proti drugi, a nič od tega ni odražalo resnice najinega resničnega odnosa, ki je bil zgrajen na medsebojnem spoštovanju in občudovanju," je poudarila Garth, ki naj bi še vedno "predelovala svojo izjemno žalost zaradi izgube dolgoletne prijateljice", ki jo je oklicala za eno "najmočnejših ljudi, ki jih je kadar koli spoznala".

Dodala je še, da je bila "pogumna, strastna, odločna ter zelo ljubeča in radodarna", obenem pa dejala, da jo bo pogrešala, srce pa se ji trga tudi zaradi njene družine in psa Bowieja, ki jih je igralka pustila za sabo, poroča BBC.

"Vem, da te bo Luke sprejel z odprtimi rokami"

"Tako mlada, tako žalostno. Vem, da te bo Luke sprejel z odprtimi rokami, da te bo imel rad," je dejala Gabrielle Carteris, ki je v uspešni seriji igrala Andreo, in s tem namignila na smrt še enega izmed zvezdnikov serije Beverly Hills 90210, Luka Perryja, ki je umrl pred petimi leti.

Z objavo skupnih fotografij se ji je poklonila tudi Tori Spelling, ki je igrala Donno, nekaj lepih besed ji je namenil tudi Brian Austin Green. "Rada si me imela me skozi vse. Bila si velik del mojega razumevanja ljubezni," je zapisal in dodal, da jo bo neizmerno pogrešal.

Ko je dobila vlogo (srednješolke) Brende, je bila Shannon Doherty stara 19 let. Luke Perry (Dylan) jih je štel 23, Ian Ziering (Steve) 26 in Gabrielle Carteris (Andrea) 29. Foto: Reuters
Ko je dobila vlogo (srednješolke) Brende, je bila Shannon Doherty stara 19 let. Luke Perry (Dylan) jih je štel 23, Ian Ziering (Steve) 26 in Gabrielle Carteris (Andrea) 29. Foto: Reuters

Carol Potter, ki je igrala Brendino mamo Cindy, je napisala, da je Doherty "prehitro odšla".
"Ves čas je ostala zvesta sebi in nam dala zgled poguma in vztrajnosti pri spopadanju s svojo smrtjo," je delila.

Alyssa Milano je priznala, da je bil njun odnos zapleten, a jo je vseeno spoštovala

Zvezda številnih kultnih serij in filmov, ki so definirali popkulturo poznih osemdesetih in devetdesetih, sicer ni bila znana le po svojem prispevku k seriji. Med drugim je igrala tudi v seriji Čarovnice (Charmed), v kateri je upodobila eno od treh sester. "Njena močna volja do življenja jo postavlja med legende," je v poklonu zapisala Rose McGowan, ki je v seriji zamenjala Doherty kot polsestra Paige, in poudarila, da je bila bojevnica in imela levje srce.

Alyssa Milano, ki je igrala sestro Phoebe, je sicer priznala, da je bil njun odnos zapleten – na snemanju naj bi se močno sprli, kar naj bi tudi vodilo v to, da je Doherty zapustila serijo –, a je poudarila, da je bila nadarjena igralka nekdo, ki ga je globoko spoštovala in občudovala.

"Pokazala si mi, kaj je moč. Naučila si me, da sem neustrašen in živim zato, da spoznam svojo vrednost in odločno vztrajam," je zapisal še en soigralec serije Čarovnice Brian Krause.

Foto: IMDb
Foto: IMDb

Pustila pečat s svojim pogumom

Med drugimi, ki so se ji poklonili, je bila tudi igralka Olivia Munn, ki so ji na začetku tega leta diagnosticirali raka na dojki in je bila po njenih besedah zato "popolnoma zlomljena". "Povezali sva se skozi skupno bitko in željo pomagati drugim ženskam," je zapisala in se ob tem spomnila na podporo, ki ji jo je pokojna zvezdnica izkazala v težkih časih, čeprav se je tudi sama spopadala z velikim bremenom. Po njenem prepričanju se je Doherty z boleznijo spopadla z dostojanstvom, močjo in milostjo.

"Tvoje srce, pogum in prijaznost bomo zelo pogrešali," je objavila igralka Kate Beckinsale, oskarjevka Viola Davis pa je zapisala, da je zvezdnica zagotovo pustila pečat s svojim pogumom in sposobnostjo, da je dejansko delila svoje potovanje.