Eva je na barčicah imela priložnost spoznati številne nastopajoče na letošnji Evroviziji. Še posebej je izpostavila druženje s predstavnikom Turčije Canom Bonomom. Foto: RTV SLO
Eva je na barčicah imela priložnost spoznati številne nastopajoče na letošnji Evroviziji. Še posebej je izpostavila druženje s predstavnikom Turčije Canom Bonomom. Foto: RTV SLO
Eva in Rona iz Albanije
Precej časa je preživela tudi z Rono, predstavnico Albanije na Evroviziji. Foto: RTV SLO
Eva in Pasha Parfeny iz Moldavije
Spoznala pa je tudi Pasha Parfenyja iz Moldavije. Foto: RTV SLO
Eva in Kurt Calleja z Malte
Spoznala je Kurta Calleja z Malte. Foto: RTV SLO
Eva in Iris iz Belgije
Lepo se je ujela tudi z Iris iz Belgije. Foto: RTV SLO
Eva Boto
Za Evo so številni promocijski nastopi. Med drugim jo boste gledalci in gledalke lahko videli v eni izmed oddaj, ki jih je pred Evrovizijo pripravila Televizija Slovenija. V treh oddajah, ki bodo predvajane na 2. programu TV Slovenija 2., 3. in 4. maja, boste lahko v družbi voditelja Andreja Hoferja in komentatorjev - Raaya, Urše Vlašič in Maje Keuc - spoznali vse letošnje nastopajoče na Evroviziji. Foto: RTV SLO
Eva Boto
Za njo so že tudi številni intervjuji za tuje medijske hiše. Foto: RTV SLO

Letošnja slovenska predstavnica na izboru za pesem Evrovizije je pred dnevi v Amsterdamu uspešno prestala "generalko" pred odločilnim večerom 24. maja, ko se bo Eva med 17 nastopajočimi borila za deset mest, ki vodijo v finale. "To je bila mala Evrovizija. Tudi malo bolj naporna, tako da sem videla malo, kaj vse me še čaka," je dejala Eva.

"Meni je bilo 'ful fajn' v Amsterdamu. Spoznala sem še preostalih 23 tekmovalcev, saj nas je bilo vsega skupaj 24. Takrat je bil kar naporen dan, ker smo imeli vse intervjuje in nastop. Zjutraj sem se zgodaj vstala, celo dopoldne sem imela intervjuje in potem še malo intervjujev. Potem smo šli na barčico in na tonske vaje. Bilo je kar naporno, tako da sem po nastopu zaspala kar na kavču. Ampak sem 'ful' uživala in se z vsemi 'ful' zaštekala," je Eva pripovedovala po vrnitvi v Slovenijo za MMC.

Spremljajte Evine priprave tudi na uradni strani Misije Evrovizija na Facebooku.

Časa za spoznavanje z drugimi nastopajočimi ni bilo na pretek, a vseeno ga je nekaj bilo. "V tistem času, ko smo bili na barčicah, smo se lahko spoznavali med sabo, slikali in si povedali par stvari. Bilo je malo časa za druženje, drugače pa ga bo še več v Bakuju - upam (smeh)," se je spominjala Eva. Korošica se je v Amsterdamu precej pogovarjala z albansko predstavnico Rono Nishliu. "Kako hud glas ima, joj," je pripomnila ob pripovedovanju za MMC in dodala v smehu, da se je družila tudi s predstavnikom Turčije Canom Bonomom in drugimi.

Verjetno najbolj prepoznavnih obrazov letošnje Evrovizije, dvojčkov Jedward, Eva še ni imela priložnosti ogovoriti: "V bistvu jih nisem imela priložnosti spoznati, sem ju pa videla, ker sta bila najbolj glasna tam (smeh). Prišla sta z zamudo. Samo prišla sta in že prevzela vso pozornost nase. Nisem se utegnila tudi pogovoriti z njima."

Nastop iz Amsterdama ne bo ponovila v Bakuju
V Amsterdamu je na odru Eva pokazala svoj najmočnejši adut - svoj glas. A kot je priznala, nastopa v Amsterdamu in Bakuju ne bosta podobna. "V bistvu nič, ker šele zdaj delamo na koreografiji in scenskem nastopu. Tudi obleka ne bo ista. Zadaj bodo stale spremljevalne vokalistke. Bo pa zelo preprost, pravljičen nastop - da ne bo nekaj ekstra," je dejala v pogovoru za MMC in dodala: "Bosa ne bom. Tudi pete ne bodo. Mogoče majhna peta - ampak mislim, da ne bo hudega. Drugače pa jim bom 'zagnjavila' (smeh). Ne, saj ne."

Več podrobnosti o Evinem nastopu je v pogovoru za MMC razkril član slovenske evrovizijske delegacije, komentator obeh polfinalov in finala ter voditelj posebnih oddaj pred Evrovizijo Andrej Hofer.

Martina največji vir nasvetov
Eva bo v Bakuju obkrožena s izkušenimi evrovizijskimi spremljevalnimi vokalistkami. Njen hrbet bodo "varovale" Ana Bezjak, Sandra Feketija, Katja Koren ter sestri Martina in Mateja Majerle. "Vse spremljevalne vokalistke so 'ful super'. Zelo so prijetne in imajo veliko izkušenj z Evrovizije. In so mi veliko stvari povedale, razložile, kako bo ... Zelo so prijetne in jaz sem se z njimi zelo 'zaštekala'," je dejala Eva, ki je v preteklih dneh imela že kar nekaj priložnosti, da se še bolje spozna s peterico, saj so njihove pevske, scenske in koreografske vaje že v polnem teku.

Ob tem pa je priznala, da največ nasvetov dobi od Martine, ki ima v ekipi najdaljšo evrovizijsko kilometrino. Spomnimo: nastopila je leta 2003 kot spremljevalna vokalistka hrvaške predstavnice Claudie, leta 2007 z Alenko Gotar, leta 2008 s črnogorskim pevcem Stefanom Filipovićem, leta 2009 s Quartissimom in lani z Majo Keuc.

Malce žalosti zaradi videospota
Kot je znano, se slovenska delegacija ni odločila za snemanje videospota, tako kot večina predstavnikov na letošnji Evroviziji. Evo smo vprašali, ali ji je zaradi tega kaj žal. "Po eni strani ja. Ker ne vem ... Če že imam pesem, zakaj ne bi bil še videospot. Ampak, ok, no. Sem se sprijaznila s tem," je dejala Eva in optimistično napovedala, da po sami Evroviziji načrtuje izdajo novega singla: "Malo delam že na tem. Ampak zdaj ni časa, da bi o tem razmišljala. Načrtujem, da bo že to poletje en nov singel. Potem pa tudi videospot in vse ostalo (smeh)."

V prihodnjih dneh vam bomo predstavili tudi obe tuji različici pesmi Verjamem - v angleščini Pure Love in v srbščini U kamen i vodu.

Eva od Londona do Beograda
Evo pred odhodom v Baku čakajo novi promocijski nastopi in intervjuji. Že ta konec tedna bo Eva odpotovala v angleško prestolnico London, kjer bo opravila intervju za BBC. V nedeljo, 29. aprila, bo sledil še nastop na že peti londonski evrovizijski zabavi, na kateri se bodo predstavili še Compact Disco iz Madžarske, Filipa Sousa iz Portugalske, Sabina Babayeva iz Azerbajdžana, Donny Montell iz Litve, Valentina Monetta iz San Marina in Anggun iz Francije.

V prihodnjih tednih bo Eva pesem Verjamem predstavila tudi na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter v Srbiji. Že jutri bo gostja jutranje oddaje Dobro jutro, Hrvatska na hrvaški nacionalni televiziji HTV, predvidoma 10. in 11. maja bo nastopila v Sarajevu na BHTV in Pink BH, na začetku maja pa je predvidena še promocijska predstavitev v Beogradu.

A živčnosti pred Bakujem ni, zatrjuje Eva. "Prisotna je vznemirjenost - tista želja po odhodu in kaj vse me še čaka. Ne nervoza, ker jaz v tem enostavno uživam."

Spodaj si lahko ogledate pogovor z Evo, ki smo ga posneli med snemanjem posebnih evrovizijskih oddaj. Te bodo na sporedu 2., 3. in 4. maja na 2. programu Televizije Slovenija.