Predstavnik Rolling Stonesov je zanikal navedbe, da naj bi skupino zapuščal bobnar Charlie Watts. Foto: EPA
Predstavnik Rolling Stonesov je zanikal navedbe, da naj bi skupino zapuščal bobnar Charlie Watts. Foto: EPA
Rolling Stones
Rolling Stonesi so zadnji album A Bigger Bang, ki ni doživel večjega uspeha, izdala leta 2005, zadnjo turnejo pa so zaključili avgusta 2007 v Londonu. Njihovi načrti za prihpdnost niso znani. Foto: EPA
Rolling Stones
Rolling Stonesi so neutrudni (od leve proti desni): kitarist Keith Richards, bobnar Charlie Watts, pevec Mick Jagger in kitarist Ron Woods. Foto: EPA

Avstralski spletni portal Undercover, ki sicer velja za precej verodostejnega, je namreč z objavo novice, da neutrudne Stonese zapušča Watts, povzročil kar nekaj "splošne panike", saj bi njegov odhod lahko pomenil tudi dokončno upokojitev starih mačkov.

"Ne glede na pisanje na avstralski glasbeni spletni strani, lahko potrdim, da bobnar Charlie Watts ni zapustil in ne namerava zapustiti Rolling Stonesov," je pojasnil Fran Curtis v elektronskem sporočilu medijem.

Undercover se je pri svojem pisanju skliceval na "vire blizu skupine". Glede na njihovo pisanje, pa naj bi Stonesi že iskali zamenjavo za Wattsa, in sicer ameriškega bobnarja Charlieja Draytona, ki je s kitaristom Stonesov Keithom Richardsom sodeloval pri njegovih soloprojektih.

Ekscentrični Watts oboževalcem najljubši Stones
Zdaj 68-letni Watts se je sicer Rolling Stonesom pridružil že leto dni po nastanku, leta 1963. Čeprav pri pisanju skladb za skupino ne sodeluje, pa naj bi bil prav njegov rahlo džezovski način igranja bobnov ključen za njihov svetovni uspeh. Velik vpliv ima tudi pri odrski podobi, znano pa je še, da prav Watts na koncertih izmed četverice požanje največ navdušenja oboževalcev.

V 80. letih je imel težave z zasvojenostjo z drogo, leta 2004 pa so mu zdravniki odkrili raka na grlu. Po uspešnem zdravljenju se je že naslednje leto s skupino odpravil na svetovno turnejo, kljub temu da ne mara več zapuščati svoje žene Shirley (poročena sta že 45 let in imata hčerko Seraphino) in svojih arabskih konjev, ki naj bi se lahko prosto sprehajali po hiši na njunem ranču v Devonshiru. Watts zdaj velja za precej "sramežljivega" in raje uživa v družinskem življenju in posvečanju vnukinji.

O njem pa kroži kar nekaj zanimivih zgodb. Od tega, da ima bogato zbirko starodobnih avtomobilov, vendar nima vozniškega dovoljenja, pa do že omenjenih konjev, ki naj bi se lahko sprehajali po njegovem domu. Veljal pa je tudi za precej vzkipljivega. Samo zato, ker ga je pevec Mick Jagger nekoč naslovil z besedami "moj bobnar", ga Charlie tako močno udaril, da je ta skoraj izgubil zavest.

Spodaj si lahko ogledate še nekaj starejših videov legendarnih Stonesov.