Dino Merlin je navdušil v polnih Križankah. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dino Merlin je navdušil v polnih Križankah. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Koncerta priljubljenega bosanskega pevca se je udeležilo toliko ljudi, da je pri vhodu v avditorij nastal tak "prometni zamašek", da je bilo prebijanje skozenj na trenutke misija nemogoče. Prav zato so se številni odločili, da bodo raje ostali kar pred avditorijem in zasedli mesta ob točilnem pultu na dvorišču Križank, kot pa da bi se drenjali v tej nepopisni gneči. Negodovali so nad organizatorjem in namigovali, da je bilo prodanih veliko več vstopnic, kot bi jih smelo biti, saj se naj bi jih precej znašlo na črnem trgu. Njihove zgodbice so še podžigali novi in novi obiskovalci, ki so prihajali na dvorišče, in nekateri začeli pripovedovati, da so na cesti pred Križankami pravkar kupili vstopnice za borih deset evrov (cena vstopnic je bila sicer 35 evrov)!

Ker imajo Križanke kapaciteto 3.500 stojišč, smo se odločili pri organizatorjih preveriti, koliko vstopnic je bilo pravzaprav prodanih za ta Merlinov koncert. "Prodanih je bilo 3.000 vstopnic, nekaj deset pa še razdeljenih kot novinarske in fotografske akreditacije ter posebna vabila," nam je zagotovil njihov predstavnik za odnose z javnostmi. "Nimamo pa podatkov, koliko ljudi je dejansko vstopilo v Križanke, saj v Sloveniji ni praksa, da varnostniki na vhodu štejejo obiskovalce enega po enega." Dodal je še, da niso našli nobene ponarejene vstopnice in da nihče izmed obiskovalcev ni potreboval zdravniške pomoči zaradi morebitnega prevelikega pritiska množice.

Sam koncert je navdušil
Tisti, ki jih gneča ni motila ali pa so se prebili v dele avditorija, kjer je bilo več prostora kot pri vhodu, pa so bili nad koncertom, ki ga je začel s pesmijo Ispoćetka, navdušeni. Dino Merlin je znova dokazal, da zna pripraviti odličen koncert in ukrasti srce občinstva, saj so mu med premori glasno skandirali: "Dino, Dino, Dino!", navdušeno žvižgali in ploskali, najbolj veselo pa so čakali trenutke, ko je bosanski pevec umaknil mikrofon in pustil, da so peli namesto njega ter mu tako dokazali, da znajo besedila njegovih pesmi na pamet.

Skupaj z njim so tako peli njegove velike uspešnice Nešto lijepo treba da se desi, Kad si rekla da me voliš, Jel' Sarajevo gdje je nekad bilo, Sve je laž, Kremen, Supermen, šta ti značim ja, Sa mojih usana in druge. Zapel je tudi pesem Love in rewind, s katero je na letošnji Evroviziji zastopal Bosno in Hercegovino, poslovil pa se je s pesmijo Bosnom behar probeharao, vendar so ga glasen aplavz in žvižgi obiskovalcev priklicali nazaj ter si le prislužili še zadnjo pesem - Lažu me.

V spodnji fotogaleriji smo zbrali nekaj utrinkov s koncerta, če pa ste v družbi bosanskega pevca uživali tudi vi, se morda najdete prav na teh naših fotografijah.