Najbolj kritiško opevani raper lanskega leta Kanye West in hiphoperski mogotec Jay-Z sta združila moči. Foto: EPA
Najbolj kritiško opevani raper lanskega leta Kanye West in hiphoperski mogotec Jay-Z sta združila moči. Foto: EPA

Skladba, ki jo je produciral Lex Luger, je napovedni singel za skupni album obeh raperjev z naslovom Watch the Throne, ki bo 1. marca izšel pri založbi Def Jam.

Naslov H. A. M. je okrajšava za Hard As a Motherfucker, v besedilu pesmi pa se Jay-Z pohvali s svojo finančno nadvlado nad stanovskimi kolegi iz hiphoperskih voda. Jay-Z pove, da njegovi konkurenti le sanjajo o tem, kar on počne vsak dan (njegova "vrednost" naj bi bila okrog pol milijarde dolarjev).

Jay-Z kolegom raperjem sporoči tudi: "(You) ain’t got my lady’s money!", s čimer se nanaša na svojo "boljšo polovico" Beyonce, ki naj bi samo lani zaslužila zajetnih 87 milijonov dolarjev - več kot kateri koli raper, celo več kot Jay-Z in veliko več kot Lil Wayne, ki je nekoč izjavil, da zasluži več denarja kot Jay-Z, zato naj bi bil del besedila namenjen prav njemu.

Odlomek iz skladbe H. A. M. se glasi takole:
Niggas fantasize about the shit that I do daily
Like, these rappers rap about
All the shit that I do - really!
I'm like really half a billion nigga
Really, you got baby money
Keep it real with niggas
Niggas ain't got my lady's money!

Težko pričakovani singel, ki ga je Kanye West objavil na svojem profilu Facebooka v torek, poslušajte v priloženem videoposnetku z YouTuba. Eden izmed uporabnikov Facebooka je v komentarju pod objavo zapisal, da sta Kanye in Jay-Z "Jordan in Kobe rapa". Se strinjate?