Komu Leeloojamais ne bi mogli reči ne? Michaelu Jacksonu! Foto: Boštjan Tacol
Komu Leeloojamais ne bi mogli reči ne? Michaelu Jacksonu! Foto: Boštjan Tacol
Lenny Kravitz
Lenny Kravitz v Ljubjano prihaja 8. junija. Foto: EPA

Prav to slovensko glasbeno skupino je namreč menedžer slavnega pevca izbral za predskupino na ljubljanskem koncertu. Ko smo izvedeli za novico, smo članom skupine zastavili nekaj vprašanj.


Kaj menite, da je odločilo, da ste prepričali menedžment tega zvezdnika, da so izbrali prav vas? Kdaj ste bili seznanjeni s to odločitvijo?
Ne vem, mogoče bo pa celo prilika, da vprašamo kar njih. Sicer smo pa novico izvedeli prejšnji teden in se je zelo razveselili.

Ali za nastop kot predskupina Lennyja Kravitza pripravljate kaj posebnega?
Leeloojamais je trenutno na manjši klubski turneji po državi in odziv oboževalcev je super! Publika je vesela, da smo zopet v originalni ekipi in tudi pred Lennyjem jih mislimo dodobra nagroovat.

Ste sicer njegovi oboževalci, bi se koncerta udeležili tudi kot obiskovalci?
Lenny Kravitz nam je vsem všeč in bi se koncerta udeležili tudi sicer.

Kateremu svetovno znanemu glasbeniku bi najraje nastopili kot predskupina, če bi lahko izbirali?
To bi pa težko naštel, ker jih je kar veliko - pa še vsak v skupini bi imel kakšnega svojega favorita. Če bi Michael Jackson prišel v Ljubljano, mu ne bi mogli reči ne.

Se boste udeležili kakšnega izmed mnogih koncertov svetovnih zvezd, ki poleti prihajajo v Slovenijo ali našo bližino?
Bomo, če bomo le utegnili, ker je to čas, ko tudi mi največ nastopamo. Podpiramo, da je v Sloveniji čim več tujih večjih koncertov, zato se jih poskušamo tudi čim več udeležiti. Če mora zvezda zaradi premalega števila prodanih kart, odpovedati koncert v Ljubljani, to pač ni ravno najboljša reklama za našo državo. Pri tem bi še opomnil, da imamo v Sloveniji čedalje več tudi nam malo manj znanih imen, gre pa za zelo dobre izvajalce različnih glasbenih žanrov.

Kdaj lahko od vas pričakujemo nov album in kakšen bo?
Nov album načrtujemo prihodnje leto. Ne moremo še zatrditi, ali bo spomladi ali jeseni ... Rokov se nikoli ne moremo zares držati, ker smo kar perfekcionisti, kadar gre za album. Na novih posnetkih si želimo ujeti energijo, ki jo ima skupina, ko igra skupaj pred občinstvom, tako da načrtujemo snemanje vseh inštrumentov in vokalov v živo, brez dodanih samplov in pretiranega nasnemavanja. Se veselimo!

A. P./T. H.