Angelina se je sešla predsedujočim predsedstvu BiH-a Harisom Silajdžićem in hrvaškim članom predsedstva Željkom Komšićem. Foto: Reuters
Angelina se je sešla predsedujočim predsedstvu BiH-a Harisom Silajdžićem in hrvaškim članom predsedstva Željkom Komšićem. Foto: Reuters

V bosanski prestolnici se je igralka danes sešla s predsedujočim predsedstvu BiH-a Harisom Silajdžićem in hrvaškim članom predsedstva Željkom Komšićem. Iz njunih uradov so sporočili, da ju je seznanila s svojimi načrtovanimi dejavnostmi za pomoč beguncem in razseljenim osebam v BiH-u ter z dejavnostmi, ki naj bi prispevale k posodobitvi izobraževanja in krepitvi enotnosti v državi.

35-letne Angeline Jolie na poslovnem obisku v BiH-u ne spremlja njen partner Brad Pitt, saj je igralka v bosansko prestolnico prišla v petek zvečer v družbi svojih dveh otrok in desetih telesnih stražarjev. Angelina je v Sarajevo prišla zaradi snemanja filma, ki ga bodo snemali na področju nekdanje Jugoslavije.

Čakanje na Angie se je izjalovilo
Pred nekaj dnevi je svet obkrožila novica, da se bo slavna igralka ustavila tudi na Brionih, kjer naj bi bila gostja gledališča Ulysses in hrvaškega igralca Radeta Šerbedžije, a je tik pred zdajci prihod odpovedala, ker ji ne bi mogli zagotoviti varnosti.

Na Brionih naj bi si ogledala gledališko predstavo Kralj Lear. Glavno vlogo v predstavi, ki jo na otoku Mali Brion igrajo že deseto leto, igra Šerbedžija, režira pa jo njegova žena Lenka Udovički. Igralko so sicer na Brionih pričakali številni novinarji, fotografi in oboževalci, ki so se na Brione napotili, da bi vsaj za trenutek ujeli slavno Angelino.

Slavna igralka, ki je znana tudi kot ambasadorka Unicefa, je z Bradom Pittom aprila že obiskala BiH, kjer si je ogledala begunsko taborišče v Goraždu. Zvezdniški par se je nato za krajši čas ustavil še v Črni gori.