Košarkarsko-igralski par Longoria-Parker sta bila zadnja dva tedna redna gosta na teniških tribunah. Foto: Reuters
Košarkarsko-igralski par Longoria-Parker sta bila zadnja dva tedna redna gosta na teniških tribunah. Foto: Reuters

Nič drugače ni bilo niti zadnja dva tedna v Parizu, ki sta bila v znamenju Roland Garrosa, Odprtega prvenstva Francije v tenisu. Največ zanimanja so seveda pritegnili končni obračuni, na koncu katerih sta pokala dvignila v zrak Svetlana Kuznecova in Roger Federer.

Na tribunah so za svoje ljubljence navijali sorodniki in prijatelji, ljubitelji tenisa z vseh koncev sveta in tudi lepo število znanih obrazov. Obračune so si v živo ogledali tudi računalniški mogotec Bill Gates in kar nekaj francoskih političnih veljakov, od nekdanjega predsednika Valeryja Giscarda d'Estainga do pariškega župana Bertranda Delanoeja. Teniške barve so zastopali nekdanji asi Martina Navratilova, Björn Borg, John McEnroe, Henri Leconte, Steffi Graf in Andre Agassi. Prikazali so se tudi igralci Jean Paul Belmondo, Isabela Adjani, Charlotte Gainsbourg in Eva Longoria, ki jo je spremljal njen mož, košarkaš Tony Parker.

Finalni obračun med Švicarjem Federerjem in Švedom Soderlingom je poprestril tudi možakar, ki je vdrl na igrišče in velikemu zmagovalcu na glavo poskušal povezniti čepico španskega nogometnega kluba Barcelona.

T. H.